Moldova nu este cea mai populară destinație turistică de pe tot mapamondul, însă este locul de unde vin, iar sufletul meu e legat de această țară. Iată de ce am decis să îți ofer câteva detalii importante pe care trebuie să le cunoști despre acest misterios meleag (chiar e misterios, aici multe lucruri sunt inexplicabile de ani de zile). Așadar, iată care sunt cele zece lucruri actuale pe care trebuie să le cunoști  despre Moldova:


  1. Vinurile moldovenești sunt cu adevărat bune. Gustul rafinat și calitatea acestora au fost recunoscute și premiate la nivel internațional. Cricova, Purcari sau Chateau Varteli se bucură de mari exporturi prin întreaga lume. Poți găsi vinuri moldovenești prin magazine din SUA, China, România, Belarus, Spania, Marea Britanie sau Italia.
  2. Moldova, la momentul actual, este o țară plină de instabilitate și fără oameni. De ce spun acest lucru? Pentru că mulți au ales să plece și mulți încă vor pleca. Devine imposibil să trăiești într-o țară în care tot ce se decide, se decide împotriva ta. Ba mai mult, există deja sate abandonate și sute de case nelocuite.
  3. Moldova este una din puținele țări eropene care și-a păstrat gustul natural și delicios al bucatelor. Produsele moldovenești sunt crescute și adunate de pe pământurile naționale, naturalețea fiind la ea acasă. Solurile dar și tehnicile vechi aplicate în agricultură, au păstrat prospețimea culturilor. Moldoveanul lucrează cu mâna sa pământul de pe care o să culeagă viitoarele roșii, struguri sau mere.
  4. Avem studenți deștepți care au demonstrat de nenumărate ori că se poate citi și crea într-o țară aparent mică. Secretul constă în simplitatea din care e compus tânărul moldovean. Motivarea și dorința de a cuceri țări mai dezvoltate, dar și goana după noi cunoștințe și posibilități îl face puternic și însetat de concurență. Numeroși studenți sunt premianți naționali și internaționali, adevărați savanți și fizicieni, care studiază intens și concep noi invenții.
  5. Moldoveanul nu poate conduce. Concluzia vine din incapacitatea politică, economică și etnică a țării. Nu avem guvern, ci instabilitate politică, fără vreo speranță de ameliorare. Nu avem bani, s-a furat până la ultimul leudin instituțiile de stat. Nu avem tărie de caracter ca să reclamăm aceste nereguli și nu ne apărăm drepturile  în propria noastră țară. Știm ce înseamnă strategie, dar nu ne putem folosi corect de ea. Nu suntem făcuți pentru a conduce sau mai degrabă nu alegem oamenii care pot guverna și administra corect instituții.
  6. Ospitalitatea moldovenilor este cunoscută de toți vizitatorii țării, dar și de vecini. Numai în Moldova poți fi invitat, după 5 minute de conversație, la un pahar de vin. Numai în această țară poți fi primit cu plăcinte și sarmale calde, chiar dacă e sărăcie. Totul este autentic și modestia oamenilor de la sate te face să crezi că bunătatea încă mai există. Acest aspect s-a păstrat și nu s-a schimbat de mulți ani încoace. Este cartea de vizită a țării.
  7. În Moldova prețurile sunt prea europene, iar salariile prea moldovenești. Probabil incapacitatea de a gestiona corect resursele unei țări a creat aceste condiții. Plătești foarte mult dar primești foarte puțin, și, din câte se vede, moldovenilor le place. Astfel, oamenii muncesc de zori, dar fără vreun rezultat. Sunt salarii mici, încât nu îți poți permite o vacanță decentă.
  8. Mentalitatea este diferită și deloc progresistă. Moldovenii gândesc bine, dar învechit sau, altfel spus, nu țin cont de revoluția tehnologică și nu numai din jurul nostru. Nu ne-am obișnuit cu independența, cu ideea de stat democratic, ci am rămas la pseudo-frumusețea statului comunist. Nu ne lărgim orizonturile și nu vedem lucrurile din mai multe perspective. 
  9. Moldova are mașini luxoase și fete frumoase. Există diferite mărci de automobile, pe care le poți admira când te plimbi pe străzile din Chișinău. La fel e și cu fetele frumoase. Se pare că sărăcia este neuniformă, iar diferența dintre bogat și sărac este definită de o anumită marcă. Se zvonește deja de ani buni că Moldova a crescut fete extraordinare. S-au convins de lucrul acesta și cei dinafară, atunci când au văzut moldovencele adevărate. Ba mai mult, frumusețea mașinilor și fetelor a devenit o obsesie pentru cei ce și-o permit.
  10. Limba oficială a țării este limba română. Nu este limba rusă, găgăuză sau moldovenească. Când a apărut acest pământ, s-a născut și limba română. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.