Am vorbit în ultima vreme prea mult despre atentate, securitate mondială, religie, aparențe și desigur, prejudecăți. Trebuie să recunoaștem, am pierdut mult timp punând etichete pe fruntea fiecăruia și catalogând fiecare persoană care are sau nu drapelul francez pe poza de profil. Dar cred că a venit momentul să trecem peste aceste clișee, care se potrivesc perfect cu efectul de turmă și să privim dincolo de aparențe, să vedem că, așa tineri cum suntem, ne înecăm în rutina vieții de adult, că pierdem din vedere lucruri importante și că ne transformăm în niște păsări de colivie, care și atunci când au ușa deschisă se tem să iasă din ea, din frica de a fi altfel decât se așteaptă cei din jur. Probabil veți spune că sunt cu capul în nori și că în jurul nostru se întâmplă atâtea lucruri importante, încât nu este momentul potrivit pentru a conferi valoare acestor mărunțișuri.


Totuși, let’s think outside the box. Vorbesc din proprie experiență când spun că riscăm să ne pierdem în rutina unei lumi mult prea grăbite ca să observe ce se întâmplă în jur. Ajungem să trăim aceleași zile la nesfârșit și tot de atâtea ori ne spunem, într-un ton depresiv care ar speria orice psiholog, că viața nu are culoare. Ei bine, trebuie să admitem că nu prea întreprindem nimic pentru a schimba lucrurile. În schimb alegem să vizionăm filme color trăind în alb negru și desigur, atunci când autentificându-ne ni se cere să bifăm căsuța care însoțește afirmația „Nu sunt robot”, nu ezităm să o facem.

Spuneți că vreți să schimbați lumea? Vă interzice cineva? Sau este cam greu să faceți asta prin like-uri și tot felul de distribuiri? Să fim sinceri, atâta timp cât vom evita să ieșim din zona de confort, ne va fi foarte dificil să aducem schimbări în propria noastră viață, nu mai vorbim despre societatea în care trăim sau întreaga lume. Nu vom schimba clasa politica dacă nu vom rupe rutina sau nu vom avea un oraș curat dacă vom continua să le permitem celor din jur să arunce gunoiul în stradă.

Să începem prin a schimba propriul nostru mod de a trăi, să adăugăm culoare după culoare și să eliminăm cuvântul rutină din viața noastră. Nu degeaba se spune că dacă vrei să schimbi ceva, începe de la tine. Ar fi cazul să privim imaginea din oglindă și să ne întreb dacă ne place ceea ce vedem.

Mai țineți minte când ați avut un moment cu voi înșivă, când ați citit ultima carte, când ați mers într-o călătorie despre care să aveți ce povesti sau când ați alergat pentru ultima dată dimineața? Par lucruri mărunte, neînsemnate, dar s-ar schimba atât de multe, dacă ar face parte din viața noastră.

Haideți să schimbăm lumea împreună, zi de zi, cu pași mici, dar să începem de la noi. Să demonstrăm că pe lângă like-uri și chaturi inutile, putem face și alte lucruri pentru lumea în care trăim. Tot de ce avem nevoie e puțină dorință, inițiativă și un pas care să ne scoată din colivia în care ne ascundem. Haideți să nu mai fim previzibili, să nu mai fim ca niște roboți!

P.S. Dacă tot se apropie Crăciunul și Revelionul, de ce să nu dăm startul acestei schimbări acum? Iar pentru că, la momentul actual, încerc să țin pasul cu spiritul american la ora, aici această perioadă a anului este perfectă pentru schimbări și pentru a aduce culoare în viața noastră. By the way, aici totul e în spiritul Crăciunului deja. Și da, știu că e mijloc de noiembrie, dar vă mai spun ceva, spiritul de sărbătoare e aici de aproape două săptămâni. Până și cafeaua e în pas cu sărbătorile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.