Vârsta și personalitatea unui om pot spune multe lucruri care ne-ar interesa despre acesta. Odată cu anii acumulați ar trebui să acumulăm și o experiență potrivită care ne-ar ajuta să ne dezvoltăm propriile capacități, să nu stagnăm la un singur nivel, să corespundem responsabilităților și realității în care trăim și vrem să evoluăm.


Așadar, odată ce ai ajuns la vârsta de 21-22 de ani, trebuie să te gândești la ce vrei și la cum vrei să fii pe viitor. E perioada de tranziție în care trebuie să realizezi că orice faci își pune amprenta pe personalitatea ta. Cercul tău de cunoscuți, felul tău de a vorbi, modul în care percepi lumea și cum îi judeci pe alții comunică mai multe decât ai crede.

Da, ești tânăr, ai 21 sau 22 ani de ani, dar fii conștient de asta! Niciodată nu vei putea să întorci această vârstă, dar acest lucru nu înseamnă că o poți distruge, Ea este cartea ta de vizită. Anume la 21-22 de ani ți se deschid drumurile și atunci îți dai seama cu adevărat că îți dorești un anumit lucru. Așa ar trebui să fie de obicei, doar că actual, întâlnești prea multe excepții. Dacă ești egoist, e timpul să te gândești și la alții, la cei apropiați ție. Lasă oamenii de care nu ai nevoie să plece, nu-i ține. Fii bun și înțelegător, nu cataloga acțiunile altora și nu te considera ceea ce nu ești de fapt. Știu că e momentul să te schimbi, dar înainte de a o face, gândește-te dacă ți se potrivește acea schimbare. Nu lua de la oameni ceea ce nu îți aparține și scoate-ți „masca”!

Știu că alergi după multe: vrei să fii în centrul atenției, pentru că acum e momentul tău de glorie, la 21 sau 22 de ani. Alergi după distracții, după prieteni care, o să vezi, peste un timp o să dispară. De ce nu încerci să te dezvolți singur? De ce trebuie să depinzi de ce zic ceilalți? Nu ești sigur că ești o persoană specială? Ai nevoie de confirmarea cuiva? Greșit! Ești unic, iar vârsta pe care o ai trebuie să fie punctul tău solid de lansare în societate. Alege să te înconjori cu oameni de la care ai ce învăța, care te pot ajuta și te pot proteja. Dacă ești încă timid și îți este frică, depășește-te. Cu siguranță o să-ți placă să fii mai deschis și prietenos. Oricum, carapacea în care te ascunzi nu te poate adăposti veșnic.

Așadar, cum trebuie să fii la 21-22 de ani?

Trebuie să fii natural, și dacă iubești, iubește din suflet și cu suflet! La anii pe care îi ai, fii picătura de apă în care se reflecte razele soarelui. Să îți deschizi sufletul și să îți aduci ideile și visele la realitate. La vârsta asta ești cel mai frumos, dar fii frumos nu doar prin exterior. Uimește-ți lumea ta prin capacități, prin sfaturi și idei realiste, de bun gust. Gândește pozitiv, dar nu fi naiv. Învață să meditezi uneori și să depășești unele erori, prin curajul propriu. Implică-te, descurcă-te și privește înainte. Nu ține pasul cu cei care nu te apreciază și nu te înțeleg. Dacă nu o fac acum, nu o vor face vreodată.

Nu crezi că ar trebui să gândești mai matur, să-ți depășești unele capricii și să-ți construiești unele principii? Cred că e nevoie să te mai gândești la asta. Dacă ai persoane bune în jurul tău, încearcă să le păstrezi, să nu crezi că sunt milioane de oameni care să le poată înlocui. Milioanele de oameni nu te cunosc și fii sigur că majoritatea nu ar avea marele interes de a o face. Învață să lupți și să cucerești. Tu îți creezi drumul pe care vei merge în viață, nu uita ca pe lângă bolovanii pe care îi arunci din greșeală, să mai lași în urmă și oameni de încredere.

Și în final, desigur, la 21-22 de ani aceste lucruri ți se par banale și neînsemnate, dar atunci cănd o să conștientizezi valoarea acestora, ar putea fi mult prea târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.