Știu că o să spuneți că avem în lume o multitudine de state care au emis legi împotriva discriminării și că suntem oarecum scăpați de critica externă dar în realitate nu se „pupă” hârtia cu spiritul etnic. Ești discriminat chiar și în statul tău, pentru că critici, gândești diferit, te îmbraci altfel și mergi la o biserică diferită. Și asta se întâmplă des, prea des. Ne numim dezvoltați și toți țipă a progres, dar nu în direcția potrivită. Ne distrugem unii pe alții și ne transformăm mediul într-un pericol. Și cât de straniu nu ar părea dar toate pornesc de acasă. Copiii de mici absorb ceea ce li se spune, că e corect sau mai puțin corect atunci nu știu. Astfel se nasc idei de genul: „vecinul este mai scund”, „colegul aparține altei confesiuni religioase”, „nu ieși cu copiii de culoare”.


De ce? Ți se pare că ești prea bun, superior celorlalți? Te justifici cu argumente că îi accepți și îi respecți pe alții, dar îi urăști în suflet. Cât de mizer. Lumea suferă de o nouă maladie – discriminarea. Aceasta este precum o ciupercă care distruge de la personalități până la întregi națiuni. De ce să nu putem fi egali, așa cum spun legile? Nici măcar deviza UE, unitate prin diversitatea, nu mai corespunde realității.

Cu siguranță dependența de putere produce discriminarea. Popoarele mari au crescut-o și implantat-o în creierele mai mici. Am ajuns, la momentul actual, să ne urâm pentru că suntem deosebiți, să ne disprețuim și să fim egoiști. Ne izolează alții, ne deznaționalizează. Ce urmează oameni buni? Până unde poate ajunge discriminarea?

Ei bine, ai fost măcar o dată discriminat și nu te-ai simțit deloc confortabil. Acest lucru trebuie să te motiveze să nu-ți dezvolți această prostie în cap. Începe să lichidezi discriminarea de la tine. Nu crede în tot ce-ți pune pe tavă mass-media și oamenii care vor să te influențeze. Toți au un scop, tu trebuie să îl urmezi pe al tău. Persoanele din jurul tău sunt speciale, chiar dacă au o altă religie, vorbesc o altă limbă sau au o naționalitate diferită. Învață să îi accepți fără să îi distrugi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.