Săptămâna trecută am avut oportunitatea de a participa la seminarul 8 decizii pentru bunăstare, susținut de trainerul Eusebiu Burcaș. El este fondatorul programului Burcash, Senior Consultant, Trainer & Financial Coach.

A absolvit Facultatea de Științe Economice și a lansat prima afacere proprie în anul II de facultate. După absolvire a activat ca broker pe piața de capital, apoi în domeniul vânzărilor, ajungând în scurt timp director de vânzări. Unul dintre cele mai mari proiecte din cariera sa și cel pe care ni l-a prezentat și la Bacău este primul program independent de educație financiară din România, BurcashTM – Managementul Banilor. Principala sa preocupare o constituie îmbunătățirea comportamentului financiar și a bunăstării celor care trec prin programele sale. Cu peste 12.000 de participanți la sesiunile de workshop și training, acest program influențează pozitiv comportamentul financiar a peste 20.000 de persoane.

La Bacău sala a fost neîncăpătoare, peste 200 de persoane au învățat despre planificarea vieții financiare, gestionarea eficientă a banilor și vânzările profesioniste. Personal, nu sunt materialistă, dar să fim sinceri, it’s all about the money. If you don’t think so, try going somewhere without money. Și cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că una dintre cele mai importante calități ale fiecăruia dintre noi este comportamentul caritabil. De unde dai, Dumnezeu îți întoarce înzecit!

Așadar, a fost una din acele experiențe care te lasă cu multe idei în cap, unele amuzante, altele mai profunde. Și adevărul este că nu avem nicio tangență cu gestiunea financiară. România și Republica Moldova sunt probabil unicele țări din Europa în are 97% din populație are casă proprie. În urma unui studiu s-a constatat că 40% din venitul unei familii din România se duce pe betoane, ceea ce mi se pare absurd! Se va schimba oare și la noi odată această mentalitate stupidă? Oameni buni, o viață avem și muncim din greu pentru ca aproape jumătate din venitul pe care-l facem în întreaga viață să fie investit în piatră și cement? Investiți în voi și nu încercați să impresionsați pe nimeni pentru că persoanele care vă iubesc nu au nevoie de asta! Un vechi proverb spunea: Cu bani pe care nu-i au, oamenii cumpără lucruri care nu le trebuie, pentru a impresiona persoane care nu contează. 

Și spre final vreau să vă propun cartea Cadranul banilor de Robert Kiyosaki, pe care ne-a recomandat-o domnul Burcaș, aceasta fiind probabil, cea mai bună carte de educație financiară. Citiți, educați-vă financiar și nu doar, puneți preț pe valori adevărate, zâmbiți, credeți, dăruiți, luptați, visați, iubiți. Azi. Mâine poate fi prea târziu.

P.S. Și dacă tot aveți marea majoritate dintre voi telefoane de ultimă generație o să vă las mai jos o listă de aplicații mobile cu ajutorul cărora vă puteți gestiona eficient bani sau cel puțin număra (chiar dacã sunt puțini): Dollarbird, Toshl Finance, MoneyWiz.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.