Dragi cititori, după cum bine știm, cele mai așteptate sărbători ale anului ne bat la ușă deja. Agitația și ornamentele din orașe și mall-uri a luat amploare încă de la începutul lui noiembrie. De exemplu, eu în noiembrie abia de mă gândeam la Crăciun, dar la Iași (cel puțin), deja era pus bradul. În fine, asta este mai puțin relevant. Important însă este faptul că dacă tot suntem în fierbințeala sărbătorilor de iarnă și curând începe vacanța/concediul sau vom avea cel puțin câteva zile libere, m-am gândit să vă propun ceva de lucru.


Nu știu cum sunt alții, dar eu și mulți prieteni de-ai mei suntem adepții unor decorațiuni personalizate, mai ieftine și cu încărcătură emoțională, dat fiind faptul că le facem noi înșine. Mai mult decât atât, putem utiliza toate obiectele, materialele uzate care deja nu ne mai folosesc și pot fi sacrificate în scopuri nobile.

Așadar, am cules câteva idei pentru decorațiuni handmade pe care le puteți face acasă, la cald, savurând ceaiul vostru preferat cu dulceață de zmeură, cătină sau ghimbir, după cum v-am recomandat în articolul meu precedent și să faci origami, sau alte lucruri foarte frumoase cu care ulterior veți decora casa și bradul.

Se pot face foarte multe, dar eu am preferat să aleg câteva idei pentru câteva categorii de decorațiuni. Mai exact, jucării pentru brad, aranjamente pentru masa de sărbătoare, decorațiuni pentru ușă și multe altele. Tot de ce aveți nevoie este îndemânare și dorință pentru că restul materialelor pot fi găsite ușor. Deci, vă invit să alegeți ce vreți să faceți anul acesta ca să aduceți atmosfera de sărbătoare în casă și în suflet.

Începem cu intrarea în casă și aici am ales ceva simplu. Aveți nevoie de carton, clei, spray color sau sclipici dacă vrei, conuri/crenguțe de pin, panglică și jucării (orice culori doriți). În cazul în care stați la bloc și nu aveți la îndemână resurse naturale, puteți apela la cele artificiale, de exemplu o ramă foto, ață mai grosuță și niște jucării ca să obțineți ceva simplu și frumos. Sau puteți opta pentru un decor minimalist confecționat din mai multe paiuri.

Dacă la voi nu se practică decorațiunile pentru ușa de la intrare, sau vă este frică să nu fie furat (se mai întâmplă și așa), în imaginile de mai jos găsiți câteva decorațiuni pentru brad și pentru casă. Iar în cele ce urmează vă voi da câteva indicații cu privire la confecționarea acestora.

Aveți nevoie de jucării demodate de care deja v-ați plictisit, niște nasturi sau monede vechi, borcane, fulgi de nucă de cocos sau chiar făină, sclipici, clei, panglică roșie, verde sau de care vă place mai mult, dar în tonurile specifice acestei sărbători, crenguțe de pin și lumânări. Pentru mine lumânările sunt ingredientul de bază în toate decorațiunile. Puteți utiliza și fructe uscate ca smochine, mandarine sau altele pe care le ai la îndemână.

Mai multe explicații pentru modul de confecționare nu cred că sunt necesare pentru că se observă că se fac foarte ușor. Ușa e gata, jucării pentru brad la fel, am umplut și câteva borcane cu fulgi de cocos, dar pe masă e trist. Iată de ce am găsit și o modalitate simplă pentru a împacheta drăguț tacâmurile.

Cu asta o să închei acect articole. Sper că o să folosiți măcar una dintre ideile prezentate. Sărbători fericite tuturor vă urez, deși ne mai revedem până atunci!

Iar dacă aveți nevoie de mai multe idei, le găsiți aici sau… aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.