Oare ce au în comun oamenii de succes, indiferent din ce domeniu nu ar face parte? Credem că e iscusința de a alege cele mai bune cărți. Iată de ce vă prezentăm o listă de cărți care au avut un impact puternic asupra personalităților de succes. 

1.Lolita de Vladimir Nabokov

Romanul a fost publicat în 1955 și prezintă dragostea obsesivă a personajului Humber Humbert (care este și naratorul cărții) pentru o fată de 12 ani.

Citită de: Lena Dunham, Rashina Jones, Roxane Gay, Ben Stein.

2. Rugaciune pentru Owen Meany de John Irving

Publicată în 1989, această carte relatează istoria lui John Wheelwright și a prietenului său Owen Meany, copilăria acestora și viața adultului John Wheelwright care își deapănă amintirilie copilăriei sale.

Citită de: Amy Poehler, Anderson Cooper, Andy Dunn.

  1. Micuțele Doamne de Louise May Alcott

Narațiunea se centrează pe 4 tinere domnișoare care încearcă să îngrijească întreaga casă și mama lor în timp ce tatăl acestora este la război. Pe lângă grijile casnice, fetele tind spre a deveni adevărate doamne.

Citită de: Hillary Clinton, Roxane Gay, J.K. Rowling.

  1. Moby Dick de Herman Melville

Romanul este considerat o capodoperă a literaturii universale. Acesta prezintă aventurile căpitanului Ahab care, alături de echipajul său, dorește uciderea balenei albe Moby Dick, din cauza căreia și-a pierdut gamba.

Citită de: Chevy Chase, Morgan Freeman, Barack Obama, Steve Jobs.

  1. Great Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Cartea a fost publicată în 1925. Evenimentele relatate au loc în vara anului 1922. Naratorul este personajul Nick Carraway, care devine prieten apropiat cu vecinul său misterios și bogat, Jay Gatsby. Acesta organizează petreceri în fiecare noapte, iar cu timpul Nick află despre frumoasa poveste de dragoste dintre Jay Gatsby și Daisy Buchanan.

Citită de: Bill Gates, Catherine Zeta-Jones, John Green.

  1. Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez 

Cartea este considerată a doua cea mai importantă operă în limba spaniolă din toate timpurile. Acțiunile au loc într-un sat Macondo care a fost întemeiat de familia Buendía. Autorul prezintă istoria acestei familii din generație în generație și dramele interioare cu care se confruntă membrii acestei familii.

Citită de: Rashida Jones, Bill Clinton.

  1. Behind the beautiful forevers de Katherine Boo

Cartea se concentrează asupra vieţii de zi cu zi într-una din cele mai mari mahalale din Mumbai, dezvăluind marile adevăruri despre natura umană şi problemele cu care se confruntă capitalismul la scară globală.

Citită de: Bill Gates, John Green, Junot Diaz, Oprah Winfrey.

  1. Știu de ce cântă pasărea în colivie de Maya Angelou

Cartea a fost publicată în 1969 și reprezintă o autobiografie a autoarei. Aceasta relatează despre cum rasismul a făcut-o să se simtă o ființă inferioară și complexată și cum a reușit să depășească această criză și să ajungă o tânără demnă și încrezătoare.

Citită de: Bill Clinton, Toni Morrison, Oprah Winfrey.

  1. Their eyes were watching God de Zora Neale Hurston

Cartea apare în 1937 și prezintă comunitatea de negri din sudul Statelor Unite prin prisma unei frumoase povești de dragoste dintre Janie și Tea Cake.

Citită de: Oprah Winfrey, Alice Walker.

  1. De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger

Romanul este centrat asupra personajului Holden Cauldfield, un adolescent care tratează lucrurile cu umor dar care critică cu asprime în același timp.

Citită de: James Nesbit, John Green, Josh Hucherson, Bill Gates, George W. Bush, Rosie O’Donnell.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.