Am citit de multe ori articole în care Facultățile de Comunicare și Relații Publice sunt catalogate drept inutile, dar să o luăm altfel, ele totuși există. Da, nu toți cei care se aleg cu o diplomă în acest domeniu își vor continua activitatea în calitate de PR-iști, doar cei mai buni vor reuși. Așadar, în continuare ai opt cărți must-read, dacă vrei să spargi tiparele și să demonstrezi că domeniul pe care l-ai studiat are valoare. 


 

  • ”How to Win Friends and Influence People” de Dale Carnegie. Această carte a fost declarată de multe ori biblia Relațiilor Publice, a fost publicată pentru prima dată în 1937, iar de atunci a fost vândută în mai mult de 15 milioane de exemplare. După cum susține Carnegie în această lucrare, doar 15 la sută din succes se datorează cunoștințelor profesionale, restul 85 la sută se datorează abilitățiilor individului de a-și exprima ideile, de a-și asuma o poziție de lider și de a crește entuziasmul în alți oameni.
  • ”The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference” de Malcom Gladwell. O lectură plăcută și utilă, care ne învață că ideile, produsele, mesajele și comportamentele se răspândesc precum virușii. Gladwell susține că înțelegerea puterii pe care o are publicul, cui și cum trebuie să comunici sunt valorile de bază după care trebuie să se ghideze un specialist în PR.
  • ”Cristaliarea Opiniei Publice” de Edward L. Bernays. Aceasta este prima carte despre PR scrisă de supranumitul părinte al relaților publice. În această carte Bernays combină psihologia mulțimii cu idei psihanlitice, explicând cum poate prospera PR-ul prin managementul opiniei publice. Cartea sa rezonează încă și astăzi, mai ales prin afirmația că, propabil, cel mai important fapt social, politic și industrial al secolului în care trăim este atenția crescută oferită opiniei publice.
  • ”Thank You for Smoking” de Christopher Buckley.  Această carte pune în scenă un reprezentant de la Big Tobacco, care face o treabă bună apărând nu doar companiile producătoare de tutun, dar și pe cei care iau parte la răspândirea acestui obicei periculos.
  • ”Confessions of an Advertising Man” de David Ogilvy. Desigur, există afinități între advertising și PR, de aceea este important să înțelegeți avertisingul de la cel mai mare om din publicitate. Este o carte foarte bine scrisă, care prezintă tacticile, tehnicile și conceptele după care se conduce acesta. Este un must-read pentru oricine din această industrie.
  • ”It’s not the Big that Eat the Small… It’s the Fast that eat the Slow: How to Use Speed as a Competitive Tool in Business” de Jason Jeggings și Laurence Haughton. Industria media se mișcă foarte repede, și după cum indică un studiu realizat în 2011, să fii profesionist de Relații Publice este a doua cea mai stresantă meserie din America. Viteza este baza în PR.
  • ”Reputation Rules: Strategies for Building Your Company’s Most Valuable Asset de Daniel Diermeier. Diermeier este profesor la Kellogg School of Management și susține că în era digitală o companie se poate confrunta cu umilința și chiar se poate ruina în doar câteva clipe după apariția un tweet sau un articol negativ pe un simplu blog. Această carte este o examinare fascinantă asupra importanței reputației.
  • ”Spin: How to Turn the Power of the Press to Your Advantage”de Michael S. Sitrick. Scrisă de fondatorul unei companii majore specializate în PR-ul de criză, cartea este un ghid de introducere în lumea crizelor de comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.