Tu ești sincer? Cu mama ta, cu prietenii tăi, cu lumea de pe stradă, cu tine însuți? Tu ești sigur în sinceritatea ta? E un sentiment natural care vine de la sine și pe care toată lumea încearcă să îl mascheze, să îl știrbescă și să îl ascundă. Dar de ce? De ce alegi să spui sau să prezinți ceva nedevărat doar pentru că în acel moment toate reflectoarele se îndreaptă asupra ta, iar pe crestet ți se ivește o aură care îți atestă ”perfecțiunea”?


 

În momente precum cele menționate nu mai cunoști caracter, personalitate și demnitate. Personal, un singur cuvânt îmi vine în minte când nu pot găsi sinceritatea – ieftin, valori ieftine, pe care nu le pot trata, nu vreau să iau parte la un asemenea complot. De ce nu încercăm să fim adevărați, să fim noi, sa dăm jos masca, pentru că oamenii sunt buni, eu știu asta, toți oamenii sunt buni, răutatea s-a născut ca un scut de protecție pentru toate nelegiuirile.

Sinceritatea își are originea în educație, încredere în sine, putere, credință și curaj. E nevoie de curaj pentru a fi mereu sincer. Pare a fi complicat? Poate! Dar câtă noblețe, câtă liniște sufletească și mulțumire de sine îți poate aduce. Cum am realizat eu acest fapt? Am fost o copie la început, mi-am lăsat identitatea la o parte pentru că îmi păreau mai interesante colegele mele cu haine inspirate din reclame, telefoanele care demonstrau de fapt care este cel mai tare în clasă și cuvintele în limba rusă despre care idee nu aveam ce semnifică, dar care trebuiau utilizate. Am început sa pierd din teritoriu și asta presupunea lacrimi, nemulțumire, crize, asta până când am crescut și mi-am dat seama de care sunt adevăratele valori. Am înțeles că adevărata identitate este mai interesantă decât orice, iar lucrurile pe care le gândești și le faci sincer sunt cele mai frumoase. Abia atunci în lista mea de prieteni au aparut nume noi, nume adevărate.

Hai să fim sinceri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.