De la mic la mare, aproape în orice țară, lumea se iubește, mai ales în preajma sărbătorii tuturor îndrăgostiților sau pur și simplu a celor care iubesc frumosul în oameni. Pentru că tradiția occidentală presupune mult romantism, fiecare încearcă să își facă timp pentru cel iubit. Cel puțin așa e corect, ca dragostea, indiferent pentru cine, să dea aripi creativității, atenției și afecțiunii. Acest articol nu este despre ce semnifică Valentine’s Day, sau pe românește spus Ziua Îndragostiților, ci despre calitățile unui îndrăgostit și așteptările fiecăruia.


Știu că unii o să spună că e o sărbătoare ca oricare alta, că nu e neapărat să fii romantic în această zi, dar un lucru e cert – ne motivează să iubim mai mult. Așa că motivul este scuzabil. Fiecare om are experiențe diferite, însă legile iubirii pot fi aplicate ambelor sexe. Bărbatul și femeia pot produce dependență în egală măsură. Așa că, păzea! Nu e neapărat să cumperi mii de cadouri, dar nici „cu mâna goală” nu apari la orizont. Gestul contează, dar nu toți îl apreciază. Așa că fii cu ochii în patru, dragostea poate fi oarbă.

Ne întoarcem la dragoste! Sunt oameni care așteaptă un an întreg sărbătoarea respectivă, pentru a spune un sincer „te iubesc” sau să își găsească jumătatea. Mai sunt și femei care așteaptă luni de zile Valentine’s Day doar pentru a fi băgate în seamă. Alte persoane nici nu sărbătoresc; pentru ei iubirea nu mai există. E un fel de cerc închis. Voi cât de mult așteptați ziua de 14? Poate nu sunteți pregătiți deplin de valul uriaș de emoții? Mâncați vitamine ca să nu leșinați de fericire!

Calitățile care sunt în trend anul acesta de Valentine’s Day, pe care ar trebui să le valorifice fiecare sunt: zâmbetul, sinceritatea, dinamismul, individualismul și generozitatea. La prima vedere acestea par atât de simple, dar e greu să le combini pe toate. Important e ca în preajma Zilei Îndrăgostiților să îți păstrezi individualitatea și să fii pozitiv. Dacă ai deja pe acel cineva special păstrează-l, dacă merită. Dacă încă norocul sau nenorocul nu ți-a bătut la ușă, așteaptă! Sigur anul ăsta sau anul care vine o să fii fericitul/fericita. Nu dispera pentru că alții demult și-au găsit jumătatea, undeva departe, sau chiar sub nasul tău se află dragostea pe care o visezi. Și dacă gândești că poate ai vreo problemă și că tu ai fi cel blestemat, nu te consuma. Sunt milioane de oameni care cred la fel. Doar că uitați, dragilor, că sunteți speciali. Și să nu vă lăsați pradă efectului de turmă. Aveți locușorul vostru sub soare. Răbdare!

Dragostea poate fi trăită de absolut toată lumea. Diferența e în intensitate, pasiune și dorință. Unii dau mai mult alții mai puțin. Nu există cantitatea perfectă. Să nu credeți că a dărui din suflet e păcat. Cel ce simte profund e omul adevărat pe care îl caută poeții, pictorii în lucrările lor și femeile care se vor iubite. 14 februarie e un motiv în plus pentru a iubi necondiționat, pentru a dărui zâmbete, afecțiune și atenție celor pe care îi apreciem, divinizăm și admirăm în secret. Nu ezita în a pronunța tare primul „te iubesc”. Ești printre puținii care o recunosc și o spun din inimă. Dacă ești îndrăgostit cu adevărat, fii curajos și lasă toate stereotipurile despre dragoste, suferință și trădare deoparte. Pur și simplu iubește. Fii creativ si neordinar. Pune-ti farmecul în valoare și surprinde-ți omul drag așa cum ai vrea să fii surpins tu însuți în vise.

Acest Valentine’s Day să fie unul bun, unul feeric și plin de inimi pereche. Oricine nu credea în magia acestei sărbători să se convingă că există. Mințile oamenilor să se lumineze și să fie deschise pentru o nouă speranță, o nouă iubire! Celor care sunt deja prinși în vraja dragostei, să fie la fel de fericiți și deschizători de drumuri. Spuneți mai des că iubiți părinților, prietenilor și jumătăților voastre.

Iubesc tot ce ține de lumea asta. Iubesc florile care înfloresc în grădini, ploaia care spală durerea și soarele care încălzește de zori. Iubesc locurile în care am copilărit și cele de refugiu. Îmi iubesc familia și toate momentele duioase trăite alături de ea, deși suntem departe dragostea rămâne. Îmi iubesc prietenii și oamenii care întodeauna au avut de spus ceva frumos. Și îmi iubesc jumătatea, senzația de împlinire și fericire, emoții și trăiri condimentate. Vă mulțumesc că îmi arătați și mă învățați zilnic a iubi altfel, mai cu suflet. Vă iubesc și vă pot spune asta fără o dată specială. Dar pe 14 o să v-o spun mai cu poftă de viață!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.