Întotdeauna mi-a plăcut să cunosc oameni care au ceva special și când spun ”special”, nu mă refer la haine, bijuterii, culoarea părului proaspăt vopsit în verde sau la mașina pe care o conduc (asta în cazul în care nu e un Porsche Cayene după care rămân cu gâtul sucit și la propriu și la figurat).


Chiar ieri am vorbit pe skype cu ”cineva” pe care nu l-am văzut și auzit de ceva timp. După două ore de discuții mi s-au spus următoarele: ”Să știi că eu am nevoie să vorbesc cu tine mai des, pentru că tu mă motivezi”. Eu bineînțeles m-am simțit importantă, dar în același timp m-am gândit la oamenii care m-au motivat pe mine și iată de ce am hotarât să scriu despre cei care fac parte din viața noastră.

În ultima perioadă am reușit să interacționez cu oameni din toate colțurile lumii, am reușit să descopăr în fiecare câte un strop de ambiție și curaj, amabilitate, dorință de a atige imposibilul și viuziuni reale în ceea ce privește propriile lor scopuri. Am cunoscut oameni plictisiți de ei înșiși și de activitățile lor, oameni care trăiesc într-o monotonie continuă și își varsă mânia pe primul ieșit în cale, oameni care nu se țin de cuvânt și care fac promisiuni deșarte doar pentru a face impresie, oameni pesimiști și prieteni part-time. De la fiecare am învățat câte ceva, fiecare a avut un rol în viața mea și fiecarea m-a motivat într-un anume fel.

De cele mai multe ori starea noastră de bine sau ”sindromul” motivațional al unei zile perfecte este determinat de oamenii cu care interacționăm. O veche zicală românească spune așa: ”Spune-mi cine sunt prietenii tăi și am să-ți spun cine ești tu”. Și nu vreau să vorbim despre cunoștințele sau prietenii pe care îi are fiecare, dar vreau să vorbim despre tipurile de oameni care intră în viața noastră și ne influențează, pozitiv sau negativ, pentru că până la urmă omul e o sursă de energie.

Iată câteva tipuri de oameni pe care putem să-i întilnim în viața noastră:

  1. Oameni de la care mereu învețăm;
  2. Oameni visători și ambițioși;
  3. Oameni realiști;
  4. Oameni care nu-și părăsesc zona de confort;
  5. Oameni care vor să ne schimbe;
  6. Oameni lângă care ne simțim ca la închisoare;
  7. Oameni mândri și orgolioși;
  8. Oameni care au lenea ca stil de viață;
  9. Oameni egoiști;
  10. Oameni care se plâng mereu că viața-i grea și nu au noroc.

Oamenii vin în lume deosebiți și depinde de fiecare cum își alege micile plăceri ale vieții din multitudinea de posibilități care ne sunt oferite. Uneori e mai bine să cunoaștem oameni decât să avem prieteni. Se spune că noi suntem media celor cinci oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Aveți grijă de la cine și ce învățați! Tot ce trebuie să știți e că tot ce veți accepta va deveni parte din viața voastră, iar ceea ce veți ignora se va stinge din lipsă de atenție.

Autor: Lucia Chirița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.