Nu o singură dată ne-am gândit la faptul că înainte era mai bine. Și eu cred la fel, atunci când mă raportez la anumite aspecte, cum ar fi spre exemplu atmosfera, distracția (și mă refer aici la îmbinarea utilului cu plăcutul), implicarea, etc. Acest articol este despre un crâmpei din experiența mea de student la Bacău, despre oportunități și implicare, despre prietenie și amintiri frumoase.


Deseori îmi amintesc de anul I de studenție la Bacău. Pentru mine anume acel an a fost cel mai frumos și plin de activități interesante. De ce anume atunci? Pentru că, studenții pe vremea aceea erau mult mai uniți și mai implicați decât acum. Dacă sala de lectură, unde se desfăşurau şedinţele GITB, era pe atunci neîncăpătoare, atunci acum sunt mai mult scaune goale decât studenți care să le ocupe. Da, poate nu mai sunt prezente persoanele care făceau atmosfera remarcabilă, sau cei care au mai rămas au deja alte interese și obiective personale.

În pofida celor relatate mai sus, cu siguranță nici unul dintre studenții care au petrecut trei, patru sau mai mulți ani la Bacău, urmând cursurile instituției de învățământ de aici, nu vor regreta că au ales anume acest oraș. Mai mult decât atât, unii au preferat să rămână aici pentru a-și crea o familie și o carieră. De ce? Pentru că într-adevăr, nu este un oraș foarte mare (aproximativ 173 mii de locuitori) și anume acest aspect îți oferă facilitatea de a te evidenția și de a-ţi dezvolta multilateral personalitatea. Seminare motivaționale, târguri, festivaluri, asociații de tineret, ONG-uri, petreceri, întâlniri cu personalități și oameni importanți din România și nu numai. Acestea sunt doar câteva dintre oportunitățile de care poți beneficia în Bacău. Toate astea pot contribui la dezvoltarea ta doar dacă există dorință, voință și aspirații spre un viitor luminos.

Personal, sunt mulțumită că am venit la Bacău pentru că am reușit să obțin cunoștințe, o experiență frumoasă și un plus de valoare atât în cadrul universității, cât și în afara acesteia. Am întâlnit aici oameni deosebiți care mi-au devenit prieteni pentru o viață și de la care am preluat valori puternice care m-au influențat în mod pozitiv.

P.S. Sfatul meu pentru bobocei și în general pentru studenți: profitați la maxim de oportunitățile pe care vi le pune la dispoziție perioada studenției și nu vă limitați doar la cursurile și seminarele de la facultate, pentru că anume acum aveți în față perspective promițătoare de dezvoltare și șanse unice spre succes. Creați prietenii frumoase, durabile, fiți inventivi și orginali, observați lucrurile mici pentru că anume ele fac diferența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.