Există zeci de grupuri pe Facebook dedicate studenților care își vor petrece vara în SUA în cadrul programului Work and Travel. Toți sunt entuziasmați și toți au zeci de întrebări, citesc zeci de opinii din partea a zeci de studenți care au fost deja în State sau nu au fost, dar sunt pe cale să o facă. Într-un final tinerii se pornesc la drum și, de cele mai multe ori, experiențele lor nu sunt nici pe aproape ceea preziceau opiniile de pe Facebook. Astăzi o să vă spun ce ar trebui să cunoașteți atunci când vă porniți la drum. 


Nu luați cu voi toată casa

Cunosc multe persoane, în special domnișoare, care se pornesc în această călătorie cu o grămadă de bagaje. Probabil aceasta este greșeala numărul 1, luând în considerare faptul că aveți în plan să faceți shopping în State și o să vă doriți ca lucrurile cumpărate să vă încapă în geanta de călătorie. Eu am preferat să îmi iau doar un rucsac și o geantă pe care am luat-o la bord. Deci, vă dați seama câte lucruri am reușit să îmi iau? Cel mai interesant este că nici nu am reușit să port toate hainele pe care mi le-am adus de acasă. Din a doua săptămână aveam deja ceva cumpărat de acolo, plus că, la cât munceam, eram mereu în uniformă. Pe lângă acest lucru, când m-am întors acasă, am umplut o geantă de călătorie mare, geanta cu care venisem, rucsacul, am pus unele lucruri în bagajele prietenilor și am aruncat șamponul în aeroport. Apropo, la întoarcere bagajul de mână nu avea nici pe-aproape 8 kg. Cam așa stau lucrurile cu bagajele.

Vă așteaptă un drum lung, așa că nu lăsați oboseala și stresul să vă strice vara

Încărcați-vă cu energie și răbdare, aveți în față multe ore de așteptat în aeroporturi și multe ore de zbor. Și după atâta oboseală acumulată o să fiți nevoiți să faceți față și stresului de a ajunge într-un loc necunoscut, unde trebuie să vă descurcați singuri. Credeți-mă stresul e enorm. Și nu uitați să vă îmbrăcați binișor, este cam frig în avion când se zboară peste Atlantic (nu înseamnă că ne luăm geaca și papucii de iarnă, dar este răcoare, cel puțin mie pătura pe care am primit-o nu mi-a fost de-ajuns; deci, nu vă porniți în pantaloni scurți),

Dacă tot am vorbit de zboruri, așteptați-vă la surprize, mai ales dacă nu ați mai zburat înainte de asta. Toată lumea face față în mod diferit zborului cu avionul, unii simt greață, alții au dureri de cap, iar eu, de exemplu, am dormit. Dacă nu aveți genul ăsta de probleme, considerați-vă norocoși, căci aveți de zburat minim 10 ore în continuu.

După un drum lung și tot felul de momente stresante, o să ajungeți la destinație, dar acest lucru nu înseamnă că toate s-au rezolvat și sunteți gata să vă continuați aventura în cel mai frumos mod posibil. Începuturile sunt mereu dificile, dar nu trebuie să lăsați ca impresiile negative de la început să vă definească întreaga călătorie. Nu de alta, dar vă stricați toată vara din cauza câtorva zile în care vă adaptați.

Nu vă gândiți doar la bani

Toți își doresc să își recupereze banii investiți, dar nu uitați că banii nu sunt totul, iar din dorința de a câștiga cât mai mult vă întoarceți acasă doar cu amintiri de la muncă. Călătoriți și încercați lucruri noi, căci nu știți dacă o să mai aveți vreodată ocazia să ajungeți în State. Eu am făcut această greșeală, am încercat să muncesc cât se mult putea organismul meu să stea treaz. Am făcut bani, dar tot ce am văzut au fost Cascada Niagara, Chicago, Pittsburgh și Cleveland. Desigur, am avut și eu o experiență, dar nu cea pe care mi-o doream. În schimb, am văzut persoane care chiar au savurat acea vară. Am cunoscut un grup de tineri din Cehia care au decis să facă înconjurul SUA cu mașina. Ei bine, au închiriat mașini și au vizitat tot ce era mai frumos din Ohio până în Colorado.

Nu vă certați cu legea

Aveți grijă ce faceți și nu vă puneți rău cu legea. Până și cele mai mici și neimportante încălcări vă pot cauza probleme. Dacă ajungeți într-o situație de această natură vă riscați locul de muncă, statutul în SUA, dar și eventuale încercări de a obține o viză pentru a reveni. Pe lângă aceasta, în cazul în care închiriați mașini, conduceți și parcați regulamentar. Amenzile sunt usturătoare.

Aveți grijă de actele voastre

Păstrați-vă actele în siguranță. Dacă le pierdeți nu înseamnă că nu există cale de întoarcere, dar vă creați griji în plus. Păstrați-le și la întoarcere, mai ales, boarding pass-urile (acestea sunt adesea solicitate de agențiile WAT pentru a confirma întoarcerea voastră din State).

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți. Lista poate continua, dar lăsăm acest lucru pentru un alt material. Până atunci, spor la obținerea unui job bun și succes la interviul pentru viză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.