Fiecare student își dorește un post bun de muncă imediat după ce a aflat nota de la examenul de licență. Cu toate acestea, problema de care se lovește fiecare tânăr specialist este lipsa de experiență. Ceea ce nu știu tinerii, este faptul că experiența poate fi dobândită încă din timpul facultății. Vorbim despre voluntariat, activitate care poate avea o influență pozitivă asupra carieriei fiecăruia.


 

Așadar, în cele ce urmează vă voi spune de ce voluntariatul vă poate asigura succesul în carieră:

  1. Voluntariatul reprezintă o oportunitate de a explora mai multe domenii și de a descoperi ce vă place să faceți. Voluntariatul vă poate deschide ușile multor organizații în care veți fi nevoiți să faceți față anumitor responsabilități, cerințe sau probleme. În acest fel veți putea determina dacă o anumită sferă de activitate este bună sau nu pentru voi.
  2. Aveți ocazia să vă dezvoltați anumite abilități. Voluntariatul în diferite instituții sau ONG-uri reprezintă o metodă ușoară de a obține un training prin care veți învăța ceea ce reprezintă domeniul pe care l-ați ales. Un angajator va fi mai mult decât fericit să știe că deja sunteți familiarizat cu cerințele de bază ale postului pentru care optați. Pe lângă acest lucru, va fi mult mai ușor pentru voi atunci când veți fi puși în fața unei situației în care va trebui să acționați prompt.
  3. Veți cunoaște persoane care v-ar putea ajuta în viitor. Dacă vă imiplicați în voluntariat, veți avea șansa să interacționați cu multe persoane. Printre persoanele pe care le veți cunoaște se vor găsi și persoane importante la care veți putea apela pentru viitoare proiecte sau pentru o scrisoare de recomandare. Conexiunile pe care le faceți în anii de studenție sunt   vitale pentru cariera voastră.
  4. Implicarea în anumite cauze poate impresiona un angajator. Companiile, în special cele mari, au strategii de responsabilitate socială bine definite, iar faptul că v-ați implicat voluntar în promovarea unor cauze nobile ar putea transforma interviul de angajare într-un dialog plăcut, prin care veți demonstrați că sunteți persoana perfectă pentru compania respectivă.
  5. Voluntariatul dă bine în CV. Poate părea ciudat, dar mulți angajatori apreciază voluntariatul. Activitățile de voluntariat demonstrează că sunteți activi, aveți inițiativă și sunteți dispuși să vă implicați în dezvoltarea domeniului. Mulți angajatori anume asta și caută.
  6. Voluntariatul înseamnă experiență. Mereu ne plângem că angajatorii cer tinerilor experiență profesională fără a le oferi șansa de a o obține. Ei bine, prin lege, voluntariatul este recunoscut ca experiență profesională, așa că aceasta este șansa voastră.
  7. Nu trebuie să terminați facultatea ca să vă implicați în voluntariat. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.