Primul lucru pe care l-am făcut eu azi, imediat ce am găsit o clipă liberă la muncă, a fost să merg la Starbucks să-mi iau un Molten Chocolate Latte. Molten Chocolate Latte este o băutură de cafea pe care nu ar trebui să o consum, dar toți avem mici plăceri vinovate, important e că ele ne fac să ne simțit mai bine. Așadar, să vorbim despre lucrurile mărunte care ne fac ziua mai bună!


 

În primul rând, trebuie să menționez că prefer să spun „lucruri care ne fac ziua mai bună” și nu „lucruri care ne fac fericiți”, pentru că nu vreau să exagerez. Totuși, există acele momentele când totul este invers, nervii mai au un pic și îți fac creierul scrum, iar tu dai cu ochii de o imagine cu un mesaj idiot în news feed și parcă viața e mai bună. Tot așa descoperim un cântec nou, o carte sau o băutură care pentru o clipă o să ne oprească din a „omorâ” pe cineva.

Colega mea Elena vorbea zilele trecute despre cum unii oameni pur și simplu îți omoară și ultima rază de soare din suflet, însă trebuie să recunoaștem că majoritatea dintre noi avem acele zile în care ne transformăm în mood killeri. Mă rog, cazul Elenei era mult mai diferit, dar în așa situații ne trezim destul de des. Întrebarea mea e următoarea: cum ieșim din așa situații fără a cauza collateral damage?

Astăzi eu am dat de acel Molten Chocolate Latte, asta pentru că eu sunt un fel de coffee person. Stați să vă povestesc ce e cu aceast Latte. Molten Chocolate Latte este o băutură pe care Starbucks a introdus-o doar pentru câteva zile cu ocazia Valentine’s Day. Da, acea zi din an despre care multora dintre noi ne place să spunem ceva de genul: „Ah, ce prostie, dragostea din capul nostru e mult mai superioară mediocrității ce are loc în ziua de 14 Februarie.” Cu toate acestea, parcă ți-e un pic mai cald în suflet când în jurul tău totul radiază de voie bună și parcă nu mai vrei să trântești telefonul de podea pentru că netul merge greu.

Apropo despre telefoane. Mereu obișnuiam să îmi petrec călătoria de la muncă până acasă cu nasul în telefon (asta înseamnă de multe ori 40 de minute într-o mașină condusă de altcineva), iar acest lucru făcea acele 40 minute și mai imposibile. Asta până când am renunțat la acel obicei. Așadar, seara, după o zi de muncă interminabilă, când creierul nu mai poate, când tot ce vreau să simt este impactul dintre propriul corp și pat, telefonul meu stă în geantă, iar eu mă uit la drum. Nu știu cum, dar persistă un fel de farmec ascuns în toată chestia asta. Pare un nimic, dar ador în drum spre casă să admir casele americanilor. Există o liniște și o armonie pe care acestea o emană și care mă face să ajung acasă și să nu mă culc cu nervii pe dos.

Ei bine, astăzi o cafea, mâine un cântec, poimâine o floare pe care ți-o cumperi singură, iar peste o lună o simplă rază de soare – acestea sunt lucruri care schimbă felul în care vedem lumea, iar atunci când vom privi în jurul nostru cu alți ochi, vom avea și zile bune mult mai des. Pe lângă asta, ne și culcăm cu inima împăcată…

Dragi cititori, care sunt mărunțișurile care vă fac vouă ziua mai bună?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.