Nu s-a întâmplat o singură dată să îmi setez alarma la ora 6:00 cu ideea că e timpul ca organismul meu să învețe să se trezească devreme. Mai întâi, trebuie să vă povestesc desprem cum vedeam eu acea dimineață în care mă trezeam cu noapte în cap. Așadar, trezirea, 30 minute de yoga, urmată de un duș, o ceașcă de cafea în fața laptopului atunci când scriu un articol sau două, dejunul, după care mă pregătesc de muncă. Ei bine, dimineața super productivă arăta așa doar în capul meu. De ce? Pentru că mă trezeam în timp doar pentru a mă pregăti foarte repede de muncă și a ieși pe ușă. Și sunt convinsă că nu sunt singura care se confruntă cu așa ceva.


 

Iar pentru că viața este e o multitudine de coincidențe, astăzi am citit în Business Insider un materialul care tratează exact acest subiect. Așadar, se pare că suntem obsedați de obiceiurile oamenilor de succes. Vrem să avem o viață cât mai productivă, iar pentru asta încercăm tot felul de patternuri care au lucrat pentru ei, fără să conștientizăm că noi nu suntem acei oameni.

Organismele noastre sunt diferite, iată de ce există persoane care studiază mai eficient la mijlocul nopții și există persoane care fac acest lucru ziua. Se pare că mitul prin care trezitul devreme te face mai productiv este doar un mit, iar dacă îți schimbi rutina de dimineață, nu înseamnă că o să te transformi într-un prototip al proeficienței în drum spre culmile succesului.

Cel puțin, asta a constatat Chris Bailey, autorul cărții „The Productivity Project”. Bailey a descoperit acest lucru în cadrul a ceea ce numește el cel mai provocator experiment din viața sa. Experimentul presupunea trezirea la 5:30 dimineața, zilnic, cu excepția weekendului și a sărbătorilor.

După ce a reușit să mențină acest obicei timp de câteva săptămâni, a constata că urășește acest lucru și că nu îl face deloc productiv. Faptul că Bailey se trezea la 5:30 presupunea că trebuia să se culce mai devreme, adică la 9:30, adică atunci când era mai creativ și avea cea mai multă energie. (Bailey este o persoană de noapte, adică cum îi spun americanii, a night owl). De altfel, el a observat că în zilele în care se trezea devreme avea mult mai puțină energie și se concentra mult mai greu decât de obicei.

Un studiu recent demonstrează sugestiile lui Bailey. Unii oamenii pur și simplu nu sunt făcuți să se trezească devreme. Studiul, realizat pe 90.000 de oameni, a arătat că ADN-ul te poate ajuta să afli dacă ești mai eficient noaptea sau dimineața.

Cu alte cuvinte, dacă ai încercat să te trezești cu noaptea în cap și nu te-a ajutat cu nimic, este absolut normal să renunți la acest obicei. Până la urmă, nu tot ce a funcționat pentru un om va funcționa pentru toți.

Ei bine, acum că mulți suntem justificați, de ce să nu ne setăm alarmele în conformitate cu ceasul nostru interior și să dormim destul de mult, încât să ne trezim cu zâmbetul pe buze.

Weekend minunat vă doresc! Și nu uitați, it’s absolutely normal to sleep.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.