Prin definiție, sportul este o activitate de natură fizică care poate implica și competiția. Pe lângă aceasta, sportul este și o metodă de relaxare și divertisment, iar pentru alții și o afacere de succes. Vă prezentăm 10 jocuri sportive care se bucură de cea mai mare popularitate în lume.

 1. Fotbal – este jucat în aproximativ 200 de țări în lume. Fotbalul este popular în Europa, Asia, Africa şi în ţările din America de Nord și America de Sud, având 3.5 miliarde de fani în întreaga lume.
 2. Hochei – este popular în Asia, Australia și Europa, având peste 2 miliarde de fani în întreaga lume.
 3. Crichet –  a fost jucat pentru prima dată în Anglia, iar astăzi este practicat în Africa de Sud, Marea Britanie, Australia, Insulele Caraibe şi în ţările din Asia de Sud având baza de fani de aproape 2 miliarde de oameni.
 4. Tenis – este jucat în aproape fiecare țară din lume, totuși nu este atât de popular cum ar fi cele enumerate mai sus. Federația Internațională de Tenis este organismul sportiv de conducere a tenisului și este formată din 210 asociații naționale de tenis. Aproximativ 1,5 miliarde de oameni sunt fanii acestui joc sport.
 5. Volei – FIVB (Federaţia Internaţională de Volei) este organul de conducere internațional de volei. Federația a fost fondată în 1947 şi acum peste 200 de ţări sunt membre  FIVB.
  Volei este popular în ţările africane, americane, asiatice şi europene și are aproximativ 1 miliard de fani.
 6. Tenis de masă – 218 țări sunt membre ale ITTF (International Table Tennis Federation). Tenisul de masă este practicat la Jocurile Olimpice și este popular în ţările africane, americane, asiatice şi europene cu aproximativ 800 milioane de fani.
 7. Baseball – organul de conducere al acestui joc sportiv este Federația Internațională de Baseball, iar în prezent 124 de țări sunt membre ale acestei federații. Aproximativ 500 milioane de oameni se declară fani ai acestui sport.
 8. Baschet –  a fost jucat pentru prima dată în Statele Unite, iar astăzi se practică în 215 state din lume. Baschetul are aproximativ 450 milioane de fani în întreaga lume.
 9. Fotbalul american – este cel mai popular în Statele Unite, dar este practicat și în alte state. Aproximativ 350 milioane de oameni sunt fani ai fotbalului american.
 10. Golf – a fost jucat pentru prima dată în Scoția în secolul al XV-lea. În prezent este practicat în mai multe țări din lume și are aproximativ 300 milioane de fani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.