Recent, inspirată de mediul parfumat adus de primăvară, care a cuprins întreg orașul, am decis să las neatinse borcanele cu dulceață ale bunicii și să-mi alimentez atât trupul, cât și sufletul, cu hrană miraculoasă, potrivită, necesară. Startul s-a dat odată cu interesul meu pentru nuci și consumul lor. Iată ce am aflat :

Nucile au fost încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului.

Acestea sunt alimente pline de factori care ajută la păstrarea sănătății optime. Nucile constituie o inestimabilă sursă de energie, datorită vitaminelor esențiale, nutrienților și antioxidanților care contribuie la o bună funcționare a organismului.

Împotriva diabetului

Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, consumul de nuci duce la scăderea glicemiei.

Cel mai bun doctor de inimă

Consumul periodic de nuci proaspete întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora. Datorită bogăției în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi țin arterele flexibile, inima sănătoasă și previn apariția atacului cerebral, arată un studiu american recent. Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm nuci mai ales după o masa bogată în grăsimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.
Se spune că dacă mănânci cinci porții de nuci verzi pe săptămână, vei avea o inimă de atlet.

Îmbunătăţesc memoria

Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capacităţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru linguri de miere.

Scad riscul de cancer la sân

Cercetătorii de la Universitatea Marshall spun că alunele de pădure consumate zilnic reduc la jumătate riscul de cancer la sân.

Te ajută să slăbeşti

Nu sunt puţine persoanele care susţin că nucile îngraşă. În realitate, ele sunt bogate în grăsimi şi proteine, dar nu schimbă metabolismul. De aceea, în cantităţi moderate, nucile pot fi incluse în regimurile de slăbire pentru că asigură senzaţia de saţietate şi stopează tendinţa de a mânca mai mult.

Poftă bună! Și multă sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.