Dragi cititori, cu siguranță cunoașteți senzația acută provocată de nevoia de schimbare care se abate uneori asupra vieții noastre cotidiene, uzuale. Să știți că mă pronunț și eu pentru schimbarea din interior, pentru redirecționarea gândurilor și împrospătarea atitudinii pozitive. Dar, până una alta, v-am pregătit câteva sfaturi pentru a da un nou suflu locuinței voastre, în urma cărora aura camerei va deveni mai parfumată și chiar vă veți simți mai energici.


Puneți plante în ghiveci

Dați viață mediului înconjurător! Plantele în ghiveci împrospătează aspectul camerei de zi, al dormitorului sau chiar al bucătăriei. Senzația de liniște și calm adusă de verdeața vie va crea o continuă primăvară în casă.

Pictură pe pereți

Îndeletnicire pe care am încercat-o și eu, de aceea e printre primele recomandări. Pentru cei mai îndrăzneți dintre voi, pictarea pereților poate deveni un hobby distractiv, nu doar o activitate în casă. Investiți în culori și gândiți-vă bine la modelul ales înainte să vă apucați de treabă. Alegeți culori pastelate, vii și vesele. Schimbarea și bucuria vă sunt garantate!

Peretele ”Galerie de fotografii”

Alegeți un perete din casa voastră pe care să puneți doar fotografii. Dar aveți grijă să nu încărcați vizual spațiul. Fiți atenți și la fotografiile pe care le alegeți pentru rame, mai ales în funcție de locul în care sunt poziționate (dacă sunt văzute de toatea lumea care intră în casă sau doar de tine, în dormitor).

O lampă pe podea

Camera pare rece și nu știți cum să o mai înveseliți? Cumpărați o lampă de podea într-o culoare caldă. Seara, doar cu ea aprinsă, spațiul va deveni mai intim și mai cald și de-abia veți aștepta să ajungeți acasă și să citiți la lumina ei o carte.

Cutiile de pantofi, numai bune pentru păstrat amintiri

Fotografiile şi scrisorile de demult adună praful într-un colţ al casei? Aranjați-le cu grijă în cutii colorate de pantofi! Aşezate pe câteva rafturi, ele vor  înviora camera în loc să strângă praful. În plus, modul acesta de păstrare vă va îmbia să le revedeți mai des şi vor atrage atenţia celor dragi când te vor vizita, dându-vă încă o dată prilejul de a petrece puţin timp reamintindu-vă de oameni şi locuri din trecut.

Reamenajați mobilierul

În procesul reamplasării mobilei, creați zone de conversaţie. Oamenii ar trebui să poarte conversaţii în mod natural, fără să tot întoarcă gâtul sau să strige prin cameră. Canapelele şi scaunele trebuie să fie amplasate faţă în faţă, nu neapărat în linie dreaptă, dar destul de aproape pentru a putea avea conversaţii în mod natural cu persoana care stă lângă tine, fără a fi nevoie să ridici vocea.

Dacă aveți și voi idei ingenioase, simple și ușor de pus în aplicare, așteptăm sugestiile voastre pentru a începe munca artistică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.