O bună parte din tineri și studenți caută asiduu o anumită cheie sau rețetă a succesului. Dincolo de aceste clișee contemporane, admitem că există anumiți factori care ne pot duce spre împlinirea viselor. De aceea, noi ne-am hotărât să vă aducem „povești de succes” ale unor tineri talentați și perseverenți.

Andrei Nistreanu, cel care a fost primul care a acceptat să ni se destăinuie, este student la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova. Povestea lui sună în felul următor:

„De la vârsta de 5 ani am început să citesc, atunci când mama mă învăța literele. Astfel mi-am dezvoltat un „Eu” în interiorul meu. Un EU căruia îi plăcea să scrie și să citească. Citeam din toate câte un pic. Când eram la școală, erau cele mai multe șanse ca să plec acasă cu nota 2 la matematică și cu zece la limba și literatura română. Asta a fost mereu. Mai târziu am descoperit vorbitul în public, ceea ce m-a determinat să mă îndrept către această carieră.

Când a venit momentul să aplic la vreo facultate, mi-a fost ușor, deoarece știam ce-și doresc și chiar din clasa a noua știam că vreau să studiez  jurnalism. Nu mulți au fost cei care m-au încurajat, dar acest aspect nu a contat foarte mult pentru mine. Știam că pot scrie (cu un pic de talent), iar atunci când începeam să vorbesc, nimeni nu mă putea opri sau întrece. Și asta voiam să fac, căci voiam să ajung la radio.

Ajuns aici, la facultate, din primele zile am început să mă implic activ în viața extra curriculară a facultății. Astfel, după două luni am fost ales Senator al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM. La scurt timp după aceasta, am întemeiat Consiliul Studențesc al facultății, care are continuitate și astăzi, și cu siguranță va continua mult timp.

În semestrul doi al primului an de studii, am fost ales ca Coordonator al departamentului Divertisment și Dezvoltare din Cadrul Autoguvernării Studenților Universității de Stat din Moldova (ASUSM), loc care mi-a oferit posibilitatea să-mi dezvolt anumite capacități ce țin de oratorie, deoarece președintele de pe atunci era un fel de mentor personal pentru mine, m-a învățat foarte multe, fapt pentru care vreau să-i mulțumesc și să-l asigur de prietenia și devotamentul meu.

Pe lângă toate astea, din primul an, am început să activez și la un post de radio studențesc, făcând voluntariat, care m-a ajutat să-mi fixez „rădăcinile” în ceea ce privește activitatea radiofonică.

Cam așa a început totul. Pe lângă dorința mea de a ajunge să lucrez la un post de radio, doream foarte mult să fiu și moderator de evenimente. Primul eveniment major pe care l-am moderat, a fost un total dezastru, ca mai apoi să evoluez și să fiu chemat la evenimente interuniversitare, lansări de carte etc. pentru a modera evenimentele respective. Vă pot mărturisi că următoarele două fraze celebre mă inspiră și mă motivează în același timp: „Ce nu te doboară, te face mai puternic” și (mai în glumă, mai în serios) „Mai bine să regreți ceea ce ai făcut, decât ceea ce nu ai făcut”.

Pe lângă facultate și „iubirea” mea față de microfon, am o atracție specială pentru evenimente, și anume organizarea lor, îmi place să fac asta și o fac cu multă dragoste.

Acum, pot spune că mă simt pe jumătate împlinit. Lucrez la un post de radio cunoscut în Chișinău, dar și în întreaga Republică, moderez evenimente, dar și organizez evenimente pentru studenți, tineri; dar sunt conștient că este loc de mai bine. Mai nou, am ceva planuri pentru a organiza un eveniment major, pentru toate categoriile de vârstă.

Chiar dacă mi-am atins doar un mic scop până acum, știu că mai am foarte mult de lucru pentru a ajunge la adevăratul, așa numit SUCCES. Cred că mă voi simți regește în momentul în care voi fi împlinit,  din punct de vedere profesional și bineînțeles, personal.

Eu vă îndemn să găsiți cheia succesului, a voastră, personală. Pentru aceasta, cred eu, trebuie mereu să faceți ceea ce vă place, să visaţi, și să nu vă opriți la această etapă, trebuie să depuneți efort pentru a le îndeplini. Nu vă opriți la primul insucces, ci încercați mereu să tindeţi pentru ceva mai mult. Să fiți mereu siguri și încrezuţi în voi, dar să nu încurcați cu obrăznicia. Urcați de jos, nu vă fie frică, căci laurii adevărați îi primiți doar când ajungeți în vârful piramidei!

Pentru voi, Andrei Nistreanu ”

 

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook
12592662_1076870735698347_53052378484390409_n
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

P.S.:  Știm de asemenea că Andrei Nistreanu a avut parte de o experiență nemaipomenită în Grecia, în vara anului 2014. Dar, poate asta-i o altă poveste? Andrei, îți aruncăm provocarea din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.