Probabil, fiecare dintre noi a riscat în viață de nenumărate ori. În dependență de circumstanțe, de tipul de personalitate și aspirațiile noastre, riscăm mai mult sau mai puțin pentru atingerea anumitor visuri sau scopuri personale. De multe ori am auzit replica: „Cine nu riscă, nu bea șampanie” și nu mă refer neapărat la sensul direct al acestei expresii. Din punctul meu de vedere, dacă în diverse situații pe care destinul ți le pune în față nu dai dovadă de cutezanță, atunci riști să pierzi „biletul câștigător” pe care viața ți-l oferă, poate o singură dată. Bine, până la urmă, fiecare acțiune pe care o întreprindem are un grad mai mic sau mai mare de risc.


Riscul este atunci când investești în ceva, pentru că, evident nu ești sigur de rezultatele eforturilor pe care le depui. Risc este să te naști pe această lume, pentru că nu știi cât de dulce îți va fi existența. Risc este să naști pentru că nu știi cui dai viață și niciodată nu poți fi sigur de primejdiile care ți se pot întâmpla. Căsătoria este și ea un risc, deoarece nu poți fi sigur că persoana de lângă tine va avea mereu aceeași direcție pe care o ai tu și că veți ajunge la un consens, dat fiind faptul că în cale apar o mulțime de factori care pot perturba relația de cuplu. Risc este să ai copii, pentru că nu poți ști dacă aceștia își vor dezvolta personalitatea pe care o vrei tu ca părinte să o aibă, și nu știi dacă ei îți vor aduce mai multe bucurii sau din contra. Risc este să fii singur, deoarece, Dumnezeu știe dacă vei putea suporta singurătatea, mai cu seamă la bătrânețe. Risc este să fii prea încrezut sau să ai visuri mărețe pentru că oricând te poți dezamăgi din diverse motive.

Și cu toate acestea, e mult mai „curios” și totodată interesant atunci când îți asumi riscuri. De ce? Pentru că așa suntem noi oamenii, primim un grad mult mai mare de satisfacție atunci când obținem rezultate favorabile în urma unei acțiuni pe care am întreprins-o riscând, decât atunci când aceste rezultate le-am dobândit pe o cale ușoară.

După cum observați orice lucru este riscant! Adevărat, dar succesul la toate cele menționate mai sus îți poate aduce toată fericirea și împlinirea de care ai nevoie! Theodore Roosevelt spunea: „E greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reușești.” Așa că, asumă-ți riscul, dragostea și reușitele mărețe, implică riscuri mărețe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.