De câte ori m-am prins privindu-mă supărată în oglindă, tot de-atâtea ori m-a cuprins curajul și iubirea de sine. Mi-a vorbit calm și răbdător, mi-a complimentat ochii strălucitori și m-a impus să o privesc direct pe cea cu tenul curat, care stătea în fața mea. De atunci, încrederea mea a devenit frumusețea mea, iar aceasta din urmă – mândria mea.


 

Ce este ”frumusețea”? Nu există o teorie care să se aplice perfect tuturor definițiilor. Dar asta nu înseamnă că nu există frumos, ba dimpotrivă, se păstrează în cantități enorme, percepțiile noastre sunt cele greșite.

De unde vine frumusețea? – mă întreabă Laura cea mica. Ei, ce aș putea să-i replic fetei, așa încât să o văd mulțumită de răspuns?  Tot ce pot să-i spun este că frumusețea ei nu are egal și că asemenea carismă este doar rezultatul unicității ei interioare, că de-acolo se trag bucuriile și zâmbetele ei. Ea, în schimb, vrea rezultate miraculoase vizibile pe partea fizică, ceea ce eu, răbdătoare, îi explic că nu e posibil. Deoarece, cu riscul de a mă repeta, afirm că frumusețea își păstrează cheia în lumea lăuntrică. Devii vizibil mai frumoasă în clipa în care scânteia din miezul tău ia amploare. Laura îmi aruncă o privire sceptică, privește din nou în ochii înlăcrimați și dispare din oglindă.

Mă întreb acum de ce frumusețea și fericirea mea depind de atenția și cuvântul altora. Doar e greșită această atitudine și atât de uzată. Am trăit pe pielea mea veridicitatea frumuseții venite din interior. De ce aș aștepta premii de la altcineva străin, scufundat în frumusețea lui proprie? Așa că, eu refuz. Mă împotrivesc să urmez gândirea societății, nu mai ascult strigătele unei frumuseți bolnave și superficiale, lucrate amănunțit în photoshop. Frumusețea mea e independentă de orice critică și reacțiune zeflemitoare. Eu îmi lustruiesc privirea și zâmbetul după criteriile strălucirii mele interioare, reflectate în lumea fizică.

Tu, cea care citești, să știi că ești frumoasă când porți parfumul naturaleții. Ești frumoasă când râzi în voie. Ești splendidă când te îndrăgostești de tine și apoi de el. Ești specială și atât de feminină.  Repetă-ți asta zilnic, pentru că frumusețea ta este cel mai prețios diamant pe care-l ai tu. Zâmbește, cochetează, strălucește și nu-ți asculta nesiguranța. Adio cu ea, nu mai are bani de chirie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.