„Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!”
(proverb evreiesc)

Astăzi este 8 martie – Ziua Internațională a Femeii. Este ziua în care aducem omagiu și plecăciuni adânci pentru cele mai sensibile și totodată cele mai puternice creații ale acestei lumi – Mamelor.

Despre mama aș putea să scriu la infinit… Și totuși, niciodată nu ar fi îndeajuns. Fiecare pagină ar lumina, pentru că Ea răspândește blândețe și bună dispoziție oriunde merge. Ea este modelul meu, motivarea și omul care știe cel mai bine să ofere dragostea necondiționat, să aline durerea și să inspire încrederea. Cele mai de preț valori ale acestui univers le găsești în sufletul unei mame. Ea este primul om care ne-a văzut pe această lume, prima care ne-a simțit bătaia inimii, este cea căreia i-am dedicat primul vers, anume ea ne-a ținut de mână și ne-a învățat să pășim cu încredere pe drumul lung al vieții. Pentru tot și toate este prima persoană din inimile noastre.

Ori de câte ori avem nevoie de un sfat sau pur și simplu de o vorbă bună, o sunăm pe mama, pentru că ea știe cel mai bine cum să ne facă să „reînviem”. Ea nu este persoana pe care să te sprijini, ci persoana care face sprijinul nenecesar. Doar mama cu a sa nemărginită credință ne călăuzește spre a ne încredința soarta în mâinile Domnului. Niciodată nu vom reuși să le mulțumim acestor gingașe ființe măcar și pentru simplu fapt că existăm, nemaivorbind de toate sacrificiile, nopțile nedormite, munca depusă la „temelia” personalității noastre. Pentru că anume datorită lor am ajuns astăzi să fim Oameni care niciodată nu-și pierd frumusețea, ci cu timpul doar și-o mută de pe chip în suflet.

Suave ca ghioceii de primăvară, parfumate ca trandafirii din mijlocul verii, cu inima ca pâinea cea caldă și sufletul pur ca zăpada imaculată a iernii, așa sunt mamele noastre. Iubiți-le și amintiți-le cât mai des cât de mult înseamnă ele pentru voi, pentru că sufletul lor rămâne a fi pentru fiecare dintre noi cel mai sigur și mai încăpător loc de pe întreg mapamondul.

P.S. Dragi copii, bărbați să nu uităm că a sărbători mama, femeia în general, înseamnă în primul rând a-i oferi dragoste, respect și atitudine demnă pentru ca ea să lumineze în continuare viața pe acest pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.