Duminică dimineața. Alarma nu este setată. Cursurile nu sunt la ordinea zilei. Nici programul de la birou nu își are loc. Dormim până nu mai vrem să dormim, având impresia că în felul acesta ne înărmăm cu energie pentru toată săptămâna. Totuși, trebuie să recunoaștem, acest obicei nu ne aduce prea multe beneficii. De altfel, acest obicei funcționează la fel ca diferența de fus orar, cauzând o gaură între programul nostru de weekend și programul din timpul săptămânii. 


 

Din fericire, există metode prin care putem să schimbăm acest lucru. Iată cum te poți asigura că programul organismului tău rămâne cât de normal posibil în orice zi a săptămânii:

1. Trezește-te la aceeași oră în fiecare zi

Cu siguranță este foarte greu, pentru că, de ce ar trebui să te trezești zilnic la ora 7:00, chiar și în weekend? Cu toate acestea păstrarea rutinei este importantă, mai ales când vorbim de somn.

Confrom Business Insider, până și trezitul cu oră mai devreme sau o oră mai târziu decât o faci de obicei e mai binevenit în raport cu dormitul până la ora 14:00.

2. Asigură-te că locul tău de muncă are destulă lumină naturală

Dintotdeauna corpul nostru a știut că trebuie să fie treaz la lumina zilei și trebuie să adoarmă atunci când e întuneric. Birourile întunecate, iluminate artificial, îți pot da peste cap programul și îți pot înșela organismul în a crede că e mai târziu decât este de fapt. Pentru a evita această situație, încearcă să găsești o metodă pentru a primi cât mai multă lumină naturală în timpul zilei prin a munci în apropierea unui geam sau a face plimbări scurte afară.

3. Expune-te la lumina soarelui dimineața

Este greu să nu te simți de parcă e încă noapte atunci când pleci la muncă înainte să răsară soarele și te întorci acasă când afară e deja întuneric. Cu cât mai devrem te expui la lumina soarelui, cu atât mai devreme o să vrea ceasul corpului tău să se trezească.

4. Repetăm! Evită ecranele înainte de somn

Indiferent de cât de mult nu ți-ar plăcea să cercetezi social media înainte de somn, lumina provenită de la ecranul telefonului sau computerului poate deruta organismul făcându-l să vrea să rămână activ de parcă e încă ziua. Cel mai bine este să închizi device-urile cu ecrane luminoase cu o oră înainte de somn.

Așadar, cheia este să te expui cât mai mult la lumina naturală în timpul zilei. Cu cât mai multă lumină naturală va primi organismul tău, cu atât mai devreme vei putea să te trezești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.