Probabil oamenii fericiți nu trăiesc mai mult decât cei morocănoși, indiferent de cât de des nu a fost speculat acest lucru, totuși există un factor care ne face viața mai lungă – gândirea pozitivă. Un studiu recent, publicat în The Lancet, care a implicat aproape 72.000 de femei de vârstă mijlocie pe durata a câtorva ani a demonstrat că în timp ce femeile fericite erau mai sănătoase, acestea nu aveau vreun avantaj atunci când vorbim de longevitate. Pe de altă parte, există dovezi că atitudinea poate avea o influență importantă asupra sănătății noastre. Așadar, în continuare vorbim despre efectul pe care îl are starea noastră de spirit asupra sănătății noastre în anumite situații.


 

Starea de spirit și grăsimile

Un studiu realizat în octombrie 2015 a scos la iveală faptul că persoanele conștiincioase și atente,cu abilitatea de a se concentra pe prezent, aveau mai puțină grăsime corporală decât cei din tabăra opusă. Bărbații și femeile cu un grad mai scăzut de conștientizare și atențe erau cu 24% mai predispuși către obezitate în comparație cu persoanele care sunt atente la realitatea actuală. De altfel, chiar dacă e doar o asociere, o gândire respoinsabilă determină oamenii să se alimenteze mai bine și să fie mai activi.

Punctul de vedere și boala Alzheimer

Stereotipurile pe care o persoană în vârstă le păstrează pot afecta felul în care persoana îmbătrânește. Bărbații și femeile care privesc îmbătrânirea negativ au o șansă mai mare de a dobândi Alzheimeir. Totul este determinat dezvoltarea greșită a creierului ca urmare a gândirii negative.

Frica și inflamația redusă

Un studiu realizat în ianuarie 2015 a descoperit că frica poate reduce factorii ce previn inflamațiile. În acest studiu, o serie de studenți au îndeplinit chestionare despre emoțiile pe care le trăiesc. Astfel, studiul a demonstrat că persoanele cu o bună dispoziție nu se loveau atât de des de inflamații față de cei cu o gândire negativă.

Furia și riscul de atac de cord

Un alt studiu a determinat că apatiția unei crize nervoase intense crește de 8,5 ori riscul de a a face un atac de cord. Nu sunt cunoscute elementele exacte ce determină atacul de cord într-o criză de furie, însă cert e că persoanele care au des asemenea episoade se pot lovi cu această problemă mai des.

În concluzie, chiar dacă publicațiile de dezvoltare personală ne-au spus cât de importantă este gândirea pozitivă pentru dobândirea succesului, se pare că aceasta are efecte asupra sănătății și longevității noastre. Până la urmă, oamenii fericiți nu trăiesc mai mult, dar cei care gândesc pozitiv, da.

P.S. Dragi femei, gândiți pozitiv și fiți fericite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.