1 aprilie e atât de popular, încât avem impresia că există de când e lumea. Ziua în care minciuna este la ea acasă și-a dobândit statutul de ZI a PĂCĂLELILOR în Franța, în secolul al XVI-lea, când a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a răspândit încet, iar cei care continuau să sărbătorească anul nou de 1 aprilie erau considerați „păcăliții de 1 aprilie”.


În Franța, 1 APRILIE, ZIUA PĂCĂLELILOR, este numită „Poisson d’Avril”, adică „peștele de aprilie”, cu referire la un pește tânăr, ușor de capturat. Francezii obișnuiesc să-și păcălească prietenii lipindu-le pe spate un pește de hârtie. În momentul în care cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige „Poisson d’Avril!”.

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 aprilie, s-a răspândit în Anglia și în Statele Unite.

Se spune că cei care nu răspund cu zâmbetul pe buze unei farse, vor fi urmăriți de ghinion tot anul. Drept urmare, asta este о zi în care, pur și simplu, nu avem voie să ne supărăm.

Legenda spune că bărbații păcăliți de o femeie frumoasă, de Ziua Păcălelilor, vor ajunge să o ia de nevastă. Deci, aveți grijă cui îi faceți farse că s-ar putea să vă alegeți cu un partener pe viață. Iar dacă bărbatul este căsătorit, cei doi vor rămâne prieteni foarte buni.

Alte superstiții de ZIUA PĂCĂLELILOR:

  • În regiunea Tirol, din Elveția, un mănunchi de paie este îngropat de 1 aprilie, pentru ca recolta să fie bogată în sezonul următor;
  • Copiii născuți în această zi vor fi norocoși în afaceri, dar vor fi urmăriți de ghinion la jocurile de noroc;
  • Îndrăgostiții nu ar trebui să se căsătorească pe 1 aprilie, pentru că mariajul nu va funcționa, ori pentru că femeia va fi „cocoșul” în familie;
  • Cel care nu va pune la cale o farsă de 1 aprilie, va fi păcălit pentru tot restul anului.

Și cum nu puteam să închei articolul fără a propune și câteva farse, am pregătit o scurtă lista cu câteva idei, verificate deja:

  • Răspunde la telefon cu fraza: „Spitalul de urgență, bună ziua! Care este urgența dvs?” sau „Servicii funerare Non Stop, cu ce vă putem ajuta?”
  • De asemenea, puteți suna prietenii de pe un număr străin ca să le comunicați că au datorii pentru serviciile comunale sau de telefonie mobilă.
  • Înlocuiește crema de la biscuiți cu pasta de dinți sau fă o omletă cu interior de carton. Sigur cineva se va enerva tare, flămând(ă) fiind.
  • Scrie-i iubitului că ești ÎNSĂRCINATĂ… cu noi atribuții la muncă, sau eventual, la universitate, ONG etc.
  • Trimite-i un mesaj iubitei, în care îi comunici că te-ai întâlnit cu fosta, întâmplător prin oraș și ți s-au trezit amintiri și trăiri mai vechi. Drept urmare, ești confuz și vrei o pauză.

Cu siguranță, ideile și posibilitățile de a face o glumă, sau o farsă mai „gravă” cuiva, sunt nelimitate. De aceea, vă las să puneți imaginația la contribuție și să fiți originali. Acces la internet au aproape toți, așa că farsele de pe youtube sunt demult uzate. Respectiv, sunt slabe șanse să funcționeze la intensitate maximă.

Nu vă supărați dacă ați fost păcăliți și savurați ziua în care minciunile sunt VEDETA ZILEI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.