Anul 2016 revine cu evenimente de mare calibru în Moldova. Festivaluri pline de culoare, mândrie, tradiții și distracție. Deși nu sunt la prima ediție, acestea au reușit să câștige admiratori și să atragă oameni pasionați de artă, frumos și bună dispoziție. Astfel cei din Moldova, dar și de peste hotarele ei, pot participa la evenimentele create de Asociația Klumea. Organizatorii promit expoziții, activități, muzică bună și bucate tradiționale pe gustul fiecăruia. Așa că luați-vă prietenii, familia, cunoscuții și profitați din plin de armonia naturii și implicați-vă la aceste festivaluri extraordinare!


Asociația obștească K Lumea își păstrează tradiția și în acest an, organizând cele mai colorate și ingenioase festivaluri din Moldova și estul Europei. Din evenimentele marca Klumea fac parte următoarele: Festivalul tradițiilor dulci– Mai Dulce, Ia Mania – Festivalul artelor inspirate din tradiții, a portului național, Lavender FestFestivalul naturii și al aromei de levănțică și Balul Brazilor de Crăciun.

KLumea își propune să promoveze valorile și tradițiile naționale. Prin activitățile create în Moldova asociația tinde să facă cunoscute mărcile naționale, meșterii populari, artiștii, gospodinele și designerii din Moldova. Dragostea pentru rădăcini și pentru oamenii talentați s-au transformat în curajul și munca depusă pentru a aduce moldovenilor și nu numai, posibilitatea de a cunoaște țara dintr-o altă latură, cea a creației și artelor.

Aceste festivaluri își propun să implice cât mai multă lume, de la simpli participanți, la voluntari, oameni pasionați de gastronomie, artizanat și activități dedicate copiilor. Astfel pentru fiecare din voi, dintre cei care aveți timp și dorință, merită să vă implicați. Veți avea frumoasa posibilitate de a vă manifesta și de a cunoaște oameni talentați. Nu ezitați să folosiți această oportunitate, rezervați-vă din timp biletele și pregătiți-vă costumația pentru fiecare eveniment.

Pentru a vă face mai ușoară alegerea și a vă informa, aveți mai jos cele trei festivaluri, care se apropie cu pași rapizi, așa că grăbiți-vă de pe acum.

MAI DULCE

teaser 3
sursă imagine: www.iticket.md

Cel mai dulce festival din estul Europei revine anul acesta cu surprize și deserturi senzaționale, fiind la a patra ediție. Anul acesta, la 28 mai, zeci de gospodine, artizani, designeri tineri și participanții la târguri își dau întâlnire la intersecția străzilor Vlaicu Pârcălab și Veronica Micle din Chișinău. Cei care vor alege să participe la acest festival savuros vor avea parte de muzică live, premii pe măsură, cel mai dorit fiind Cireașa de pe tort, acordat gospodinelor pentru cel mai gustos desert. Tema evenimentului este Circul, așa că pregătițivă costumele de clowni și acrobați din timp. Din 2012 Mai Dulce a devenit o tradiție frumoasă, una care merită cultivată și în anii următori. Data limită de înregistrare a participanților la festival este 1 mai, 2016.

Pentru a participa la eveniment alegeți și completați unul din următoarele formulare:

LAVENDER FEST
fb67162e09f886689d7bff4783bee677
sursă imagine: www.klumea.eu
Lavender Fest este anul acesta la a doua ediție și promovează frumusețea naturii și sănătatea. Evenimentul va avea loc la data de 18 iunie, locația fiind câmpul de levănțică din Cobusca Nouă, Anenii Noi. Lavender Fest vă propune să uitați de griji și probleme, să vă lăsați ghidați de parfumul naturii și să vă fortificați sănătatea. Moldova are câmpuri de levănțică care trebuie promovate din plin. Dacă vreți să participați la acest festival al aromelor alegeți culoarea albă pentru vestimentație. Organizatorii au pregătit un șir de activități cum ar fi: târg de artizanat tematic, sesiuni de masaj și ședințe foto în câmpul de levănțică, activități dedicate copiilor, concurs de artă inspirată din levănțică, concert live și gustări vegetariene. Invitați speciali ai evenimentului sunt formația Golan din România.
Pentru a participa la eveniment alegeți și completați unul din următoarele formulare:

IA MANIA

New Bitmap Image (4)
sursă imagine: www.klumea.eu

Ia Mania este festivalul dedicat artelor născute din tradiții, cel al portului național. Sloganul festivalului este „Poartă ie cu mândrie”. Evenimentul va avea loc pe malul râului Nistru, în satul Holercani. Organizatorii vă așteaptă cu târg de bucate și artizanat autentic, cu povești frumoase și oameni de excepție. Puteți participa la concursul de artă murală Cai verzi pe pereți, concursul colecțiilor vestimentare Mândria și tradiția Podului de Flori. La 9 iulie, începând de la ora 12:00 sunteți așteptați la Ia Mania.

Pentru a participa la eveniment alegeți și completați unul din următoarele formulare:

Împreună putem face tradițiile și țara cunoscute. Haideți să ne implicăm și să cunoaștem valorile naționale prin promovarea și implicarea la aceste evenimente. Dați share și accesați site-urile www.iticket.md și www.klumea.eu pentru mai multe informații. Distracție plăcută celor care deja au ales evenimentul la care să meargă.

 Surse informații: www.iticket.md și www.klumea.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.