Astăzi, inspirația nu prea mi-a dat târcoale, așa că acest articol a fost scris după miezul nopții. Recent, am citit un studiu care demonstrează faptul că un creier obosit este mai creativ, cel puțin la mine asta funcționează și așa s-a întâmplat mereu. Călătorii, oportunități, alimentație sau dezvoltare, pe care dintre aceste subiecte să-l abordez? Ei bine, într-un final am ajuns la ideea că o să vorbesc astăzi despre puținele locuri pe care le-am vizitat eu în România.

Pentru mine călătoriile sunt una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. Și totuși, chiar dacă mă aflu deja pentru al patrulea an în această țară, nu mă pot lăuda că am călătorit atât de mult pe cât mi-aș fi dorit să o fac. România este o țară foarte pitorească, unde poți vedea atât munții, cât și marea, castele și cetăți străvechi, trasee întortocheate sau lacuri și păduri mărețe. Unul din locurile care mi-au tăiat respirația a fost Cheile Bicazului. Aici am ajuns până să vin la studii în Bacău. S-a întâmplat în clasa a IX-a, când împreună cu două colege și directorul de liceu am avut oportunitatea de a participa la un concurs internațional și, desigur, nu am ratat șansa ca totodată să ne delectăm cu minunatele priveliști din împrejurimi. Drumul din Cheile Bicazului este format din niște serpantine amețitoare, aflate în Carpații Orientali, pe valea râului Bicaz, care îți oferă un peisaj pur și simplu nemaipomenit. Pereții de calcar ai stâncilor ascund peșteri misterioase, iar la poalele munților stâncoși există târguri cu suvenire și produse lucrate de artizanii români. Cu mare căldură vă îndemn, dacă încă nu ați ajuns în acest colțișor de rai, să mergeți neapărat, pentru că v-am dezvăluit doar o mică parte din minunățiile pe care le puteți vizita în zona respectivă.Cheile Bicazului

Alte trei orașe care m-au copleșit prin frumusețea arhitecturală și locurile turistice unice în lume sunt Brașovul, Sibiul și Timișoara. În America, dacă spui că ești din România, atunci marea majoritatea a oamenilor o să menționeze numele lui Dracula.

Mărginit de vârfurile Carpaților de Sud, împodobit cu arhitectură gotică, barocă și renascentistă, precum și cu o bogăție de monumente istorice, Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Strada Sforii, Biserica Neagră și Piața Sfatului sunt doar câteva dintre punctele de atracție ale orașului. Brașov, Piața Sfatului

Timișoara este considerată mica Vienă a României, ca urmare a vieții culturale bogate, a vestigiilor istorice, a clădirilor datând din secolul XVIII. De la Piața Victoriei la Catedrala Ortodoxă, trecând prin Parcul Trandafirilor sau Gradina Zoologică, Timișoara este, fără îndoială, unul dintre  primele orașe pe lista de vizitat pentru turiști.Timișoara

Capitala Europeană a Tineretului în 2007 – Sibiul este un centru turistic de referință, care se remarcă prin faptul că este un oraș vechi, înconjurat de zidurile vechii cetăți. Piața Mare, denumită și Ringul cel Mare, reprezintă Centrul Istoric al Sibiului. Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Sibiului, așezat între Piața Mare și Piața Mică.

Alba Iulia și Sfântul Gheorghe – orașe învăluite în istorie și glorie, pe care le-am vizitat împreună cu alți studenți și elevi basarabeni, de fiecare dată la 1 decembrie – Ziua Națională a României.

Iași – m-a încântat prin nenumăratele obiective turistice precum, Palatul Culturii, Parcul Copou, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Bojdeuca lui Ion Creangă, etc. Dacă vrei să faci shopping sau să savurezi o cafea de la Starbucks, atunci Palas Mall este locul perfect. Tot în Iași am călătorit pentru prima dată cu tramvaiul.Iași, Palatul Culturii

Așezat pe valea râului Bistrița, într-o zonă muntoasă, orașul Piatra Neamț îți oferă o panoramă incredibilă, mai cu seamă la apus sau răsărit. Aici am călătorit pentru prima dată cu telegondola.

În partea de sud-vest a României, tot prin intermediul unui concurs internațional, am vizitat județul Gorj și Caraș Severin. Aici am avut oportunitatea să vizitez locuri care m-au „vrăjit” prin așezări desprinse parcă din basme. Cheile Sohodolului, Dunărea, Mănăstirea Tismana, Coloana Infinitului, Podul lui Dumnezeu sunt doar câteva dintre locurile cu care se mândresc oamenii de pe meleagurile de acolo.   

Totuși, Bucureștiul rămâne a fi orașul meu de suflet. Ori de câte ori merg acolo, mă simt ca acasă. Nu știu ce mă atrage mai mult la el, faptul că este o capitală europeană în plină dezvoltare, ce îți oferă posibilitatea să progresezi sau frumusețea urbană care pe mine personal, m-a marcat.

Cam astea sunt locurile pe care am reușit să le vizitez eu, deocamdată, în România. Recunosc, puține, dar sigur urmează și alte călătorii și aventuri pe tărâmul românesc, următoarea destinație – Constanța.

P.S. Sfântul Augustin, spunea, “Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagina din ea.” So, let’s make memories all over the world!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.