Multe persoane se plâng de oboseală și lipsă de energie, în ultima vreme. De când cu răsărirea primăverii, unii au fost afectați de stări de somnolență, nervozitate sau extenuare.
Cum tratăm aceste afecțiuni, vă spun în articolul de astăzi.

Oboseala poate constitui un simptom care însoțeste diferite afecțiuni. Astfel, oboseala se poate datora unui deficit de fier sau de vitamine. Inclusiv bolile severe cum ar fi cancerul sau depresia se pot ascunde în spatele acestor stări.

Tulburările de somn pot fi alte cauze care determină starea de oboseală.
Deşi pare greu de crezut, starea de oboseală poate fi indusă chiar de cafea sau băuturile energizante ce sunt consumate pentru un plus de vitalitate.

Iată cum tratăm starea de oboseală în cel mai scurt timp :

1. Exerciţii fizice de o intensitate medie. Fă mișcare! Activitatea fizică pune la treabă sistemul circulator și combate oboseală.

2. Dietă echilibrată. Optează pentru o dietă chibzuită, cu trei mese pe zi, bogată în vitamine. Ia întotdeauna micul dejun și include proteine și carbohidrați complecși în dieta ta, având în vedere că sunt principalele surse pentru energia organismului. De asemenea, pune accent pe alimente bogate în fier pentru a preveni anemia. Mănâncă mai des carne, ficat, fasole și cereale.

3.Somnul suficient. Este normal să te simți obosită tot timpul dacă somnul tău nu este unul de calitate. Nu uita că este recomandat să dormi in jur de 7-8 ore pe noapte și să iei pauze de respiro de-a lungul unei zile.

4.Reducerea consumului de alcool, tutun și cafeină.
Cofeina poate ajuta la creșterea puterii de concentrare dacă este consumată în cantități moderate. Excesul de cofeină, în schimb, poate crește pulsul și tensiunea arterială. Încearcă să renunți, în mod gradat, la câte o ceașcă de cafea, ceai, ciocolată, băuturi ușoare sau medicamente care conțin cofeină.

5. Hidratarea pe măsură. Acordați atenție unei hidratări corespunzătoare (minim 1,5 l/ zi). Deshidratatrea organismului poate cauza, deseori, stări de oboseală. Dacă simți că îți este sete, înseamnă că deja ești deshidratat/ă. Consumă cât mai multe lichide pe parcursul zilei (apă, ceaiuri, sucuri de fructe și legume). Încearcă să bei cel putin două căni de apă într-o oră și chiar mai multe înainte de a începe o activitate ce presupune un efort fizic intens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.