Deceniul acesta este unul plin de schimbări tehnologice și fiziologice. Din ce în ce mai mulți oameni au început să își transforme defectele în efecte. De la haine mai rupte și strâmte până la gene artificiale și buze umflate. Goana după operațiile de mărire, schimbare sau subțiere a corpului, dietele inutile și toată dorința de a băga bani în esteticieni a devenit o manie. E clar că unii exagerează și își transformă înfățișarea în ridicol. Poate mulți dintre voi o să spuneți că e frumos să îți expui corpul anumitor schimbări, dar a fi natural încă mai e la modă. Au mai rămas femei și bărbați îngrijiți care nu recurg la operații și nu aruncă bani pentru botex și alte subtanțe miraculoase. Doar că ne-am dezobișnuit ai vedea normali.

Oamenii contemporani se înghesuie pe la clinici, farmacii și pe la chioșcuri specializate în comercializarea produselor magice care pot face din om perfecțiune. Puțini realizează că, de fapt, așa este perioada aceasta, de goană după frumos, dar fără niciun folos. Banii se câștigă greu, dar nu au valoare, mai ales când vorbim despre figură, haine și forme apetisante. Mai rar întâlnești persoane care se iubesc așa cum sunt și nu recurg la diverse prostii pentru a arăta altfel. Ca să nu se înțeleagă greșit, fiecare dintre noi are grijă de sine în propria manieră, doar că alții percep grija și frumusețea diferit, poate într-un mod neobișnuit și extravagant.

Cine promovează un anumit model de viață? E clar că persoanele publice. Toți îi vedem și ne uităm la ei ca la niște zei – cum arată, cum se îmbracă și cum vorbesc. Majoritatea oamenilor celebri își mențin tinerețea recurgând la anumite proceduri. Asta demult se știe. E normal ca persoana care e în fața camerelor și spectatorilor să arate impecabil. De aici s-a preluat exemplul. Copiii vor să arate la fel, iar adulții adună bani ca să îndrepte greșeala naturii. Tot ce vedem pe la televizor, ziare și internet e mai mult fals decât adevărat. Mulți aleg să se ascundă după un fund mare și silicon. Mulți nu se suportă adevărați. Există la mijloc frici, neajunsuri și defecte. Fiecare om se uită în oglindă. Problema e ce vede fiecare. Unii chiar și după zeci de operații nu văd perfecțiunea. Alții țin diete și slăbesc considerându-se la fel de grași. Nu critic nimic și pe nimeni. Sunt printre acești oameni și adepți ai frumosului natural. Puțini, ce e drept. Timpul își pune amprenta pe oricine, că doar nimeni nu e nemuritor și nu există diferență între președinți, actori sau jurnaliști celebri. Diferența o face încrederea și dragostea de sine, care, din păcate, e cam absentă.

Oamenii au devenit artificiali o dată cu schimbările suportate. Buzele enorme și tonele de machiaj schimbă și modul de gândire, statutul, dacă vreți. Femeile slabe până la oase încă mai sunt actuale. Și fetițele mici le au ca exemplu, dar știți oare la ce vă expuneți corpurile și sănătatea? Nu e corect să vă istoviți exteriorul și mințile. Trebuie să vă acceptați. De la acceptare și respect de sine pornesc dorințele de a fi priviți altfel. Încercați să aveți grijă de părul vostru, de meniul zilnic, de machiaj și garderobă în așa fel încât să rămâneți reali/reale. Nu vă luați după capul altora. Artificialitatea este o maladie ce nu trebuie răspândită.

A spus cineva că naturalețea este un defect? Nu am auzit. De când lumea a început a prețui fețele oamenilor pline de contururi și pudră mai mult decât doi ochi senini și un zâmbet modest? Nu știu cum de am scăpat de sub control mentalitatea umană și perceperea individuală, dar s-a ajuns departe. Ce idealuri ne-am ales? Cu siguranță nu sunt dintre cei de la care poți învăța viața. Nu există atât de multe personalități puternice, curajoase. Nu mai sunt atât de mulți oameni plini de încredere și de sine. Suportăm prefăcuții. Și ne prefacem și noi fără să vrem. Încercăm să fim copiile perfecte ale unor vedete, dar nu ajungem a fi decât o copie, nu și o personalitate.

Cât de ciudat nu ar părea naturalețea poate fi apreciată. Oamenii au uitat cum e să fii așa. Ne plac ochii mari, buclele, buzele roșii și fustele scurte, asortate cu tocurile. Doar atât putem arăta? Nu ne mai uităm la rușinarea unora, la bâlbâiala și pantalonii lungi ai altora? Păcat. Alegem ceea ce putem vedea și simți ușor. Credeți că e ieftin? Ba nu, toate astea costă mult, dar sunt lipsite de calitate.

Îmi aduc aminte cât de modești erau oamenii când eram mică. Ochi sinceri, vorbe la locul lor și oameni învățați. Azi, nu mai e nimic la fel. Nici ochii pe care îi credeai sinceri, nu mai sunt. Nici vorbe din suflet venite. Și nici oameni care să învețe ceva. Naturalețea e urâtă. Frumusețea constă în forme și culori. Ne urâm chipul, îl cioplim după nu știu care modă, dar e corect să îi apreciem pe cei din jur așa cum sunt, fără măști.

Iubiți un suflet adevărat, nu o păpușă. Fiți naturali, că e frumos. Sezonul acesta se poartă realismul. Haideți să corespundem și să fim adevărați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.