Deseori te întrebi de ce afară plouă iar tu ești atât de nervos? Dacă răspunsul tău este da atunci e clar, te lași influențat de timp. S-a constatat că mulți oameni își modelează dispoziția după temperatura, umiditatea și soarele de afară. Unii percep negativ frigul, alții pur și simplu îl iubesc și îl consideră o posibilitate de relaxare și regăsire de sine. Depinde de caracterul și ocupațiile fiecăruia. Așadar, articolul respectiv este despre gândurile care te macină printre stropii de ploaie, despre bucuria de a vedea soarele și despre gradul de manipulare al oamenilor. 


Starea ta de spirit este o mică ființă care necesită multă atenție. Dacă o scapi de sub control atunci devine foarte negativă. De aceea trebuie să înțelegi care sunt factorii principali care duc la sensibilizarea stării tale interioare. Vremea este cel mai des întâlnit factor. De ea este legată existența și buna funcționare a creierului tău. Cercetătorii au descoperit chiar o maladie legată de schimbarea timpului, se numește meteosensibilitatea. Cei mai predispuși oameni la această reacție a organismului sunt cei care își petrec timpul în spațiile închise. Dacă stai doar în casă riști să îți pierzi capacitatea de adaptare la vremea de afară și devii foarte sensibil. Te lași întristat și decepționat. Deci, ieși afară, ia o gură de aer!

Schimbările meteorologice aduc un disconfort. Și tu sigur l-ai observat de nenumărate ori. Dispoziția ta și cum o să te manifești în fața unei schimbări bruște meteo depinde de tine. E ca o plastilină dacă vrei. Tu alegi să fii trist sau să faci ceea ce îți place, ridicându-ți astfel dispoziția. Că doar de la atitudinea negativă a apărut și depresia sezonieră. Așa că mare atenție!

O mică cantitate de lumină îți pot ridica dispoziția. Cât de straniu nu ar părea dar razele de soare ajută cel mai mult la conturarea bunei dispoziții. E adevărat că există și în ploaie ceva frumos, că și vântul te poate scoate din starea agitată. Că zăpada moale îți poate aduce fericire și zâmbet sincer. Important e să găsești armonia necesară. Să poți scoate din vremea urâtă ceva extraordinar și util de făcut pentru tine. Iar în vremea bună fii vesel și lasă-te încălzit de razele soarelui.

Dependența de vreme te chinuie. Fii de acord! Ești obosit să te agiți, să nu îți găsești locul, să nu poți normal munci pentru că nu te poți concentra din cauza timpului. Nu ești o victimă precum crezi. Tu iei decizia care îți modifică dispoziția în rău sau bine și nu întodeauna cauza este vremea. E doar o scuză. Deci, nu fi slab. Întodeauna reorientează-ți dispoziția. Gândește pozitiv, zâmbește mai des. Încearcă să înlocuiești privitul îndelung la geam când plouă cu plimbările în aer liber. Chiar ajută. Fii stăpân pe stările tale de spirit și o să obții armonia potrivită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.