V-am promis subiectul pozitiv și frumos. I-a venit rândul :3


Astăzi, când ies cântăreți după ploaie mai des decât ciupercile, ne vine greu, cumva să mai avem artiști preferați. Cel puțin pe mine, nu mă mai impresionează demult muzica contemporană, prea comercială și prea repetitivă: aceleași linii melodice, aceleași idei și mesaje siropoase. Puțini mai sunt artiștii care mai pot face pielea de găină. În ceea ce mă privește, una din cele care mai reușește să mă impresioneze este, fără dubii, Sia.

Întâmplarea extrem de fericită mi-a dat posibilitatea s-o aud si.. hmmm, mai mult sau mai putin, s-o văd.. ”pe viu”. Am fost foarte aproape de scena concertului din Piața Constituției dar, asta nu înseamnă că am fost absolvită de tortura de-a mă cocoța în vârfurile degetelor. Da, în sfârșit!! Recunosc faptul că am descoperit sigurul dezavantaj că-s mică: nu mi-a fost tocmai ușor s-o urmăresc pe Sia, că-n rest numai părți frumoase. Dar, despre avantajele pe care le avem noi, fetele scunde o să vă relatez într-o postare ulterioară.

Așadar, Sia!

Pe numele ei adevărat, Sia Kate Isobelle Furler, originară din Adelaide, Australia, este, la momentul actual, una din cele mai faimoase cântărețe, compozitoare și producătoare care a lansat şapte albume de studio, fiind nominalizată de patru ori la premiile Grammy. Pe lângă faptul că-și scrie propriile piese, a compus cântece și pentru Beyonce, Rihanna, Britney Spears și a colaborat cu artiși ca David Guetta, Christina Aguilera etc. Dar, talentul ei este incontestabil, nu despre asta voiam să vă vorbesc. A cântat curat, puternic, perfect, așa cum era de așteptat. Ceea ce m-a impresionat și mai mult în prestația ei a fost prezența scenică, teatrul ce se perinda în fața miilor de ochi entuziasmați și stilul ei incontestabil.

Mai întâi de toate a intrat în scenă exact la timp, nici mai devreme, nici mai târziu, fără introduceri, fără comentarii, doar cântând. A deschis show-ul cu piesa „I’m alive”. Frumoasă alegere.

Apoi, fiecare piesă a fost atât de bine regizată, încât aveam toți impresia că suntem pe platoul de filmare al videoclipurilor. Surpriza cea mare a fost prezența dansatoarei Maddie Ziegler, protagonsita clipurilor Siei, care alături de alți câțiva dansatori au transmis, în maniera lor ciudată și deosebită, trăirile și mesajele pieselor arhicunoscute. Sia cu fața-i acoperită și funda ei uriașă a cântat nemișcată într-un colț, lăsându-i pe dansatorii-actori să se manifeste pe întreaga scenă.

Show-ul  a durat cam o oră jumătate, timp în care Sia a cântat atât piese din repertoriul ei, cât și câteva scrise de ea pentru alți artiști, cum ar fi Dimonds (Rihanna). Atmosfera a fost incendiară, emoțiile la superlativ și ea, așa cum ne-a obișnuit deja: discretă. Am auzit, la un moment dat un ”Thank you very much” și aia a fost. Ne-a lăsat perplecși și încântați.

Poate unora le-a părut această atitudine o fiță de vedetă. Mie mi s-a părut genială și adevărată și nu regret că mi-am amânat plecarea în concediu pentru a rămâne în București să asist la un spectacol atât de calitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.