Se apropie cu pași grăbiți sărbătorile de iarnă, probabil una dintre cele mai așteptate perioade ale anului. Atât cei mici, cât și cei mari ard de nerăbdare să fie cuprinși din nou de magia pe care ne-o aduce în dar crăiasa zăpezilor. Albul imaculat ce s-a așternut la început de decembrie peste satele Moldovei a adus cu el sclipirea ce se deslușește în ochii moldovenilor noștri dragi, care în ultima perioadă au avut parte de prea puține momente de fericire. În pofida situației instabile din țara noastră, splendoarea zilelor de iarnă și a specificului acestora ne copleșește în cel mai frumos mod posibil.

De sărbători toate drumurile duc acasă. Și într-adevăr, nicăieri în lume farmecul sărbătorilor de iarnă nu este atât de intens și profund, precum e cel din Moldova, din sat, din sânul familiei. Bucuria pe care ne-o aduce atmosfera de Crăciun și Anul Nou, ACASĂ este pur și simplu mirifică. Mirosul cojilor de portocale, al ramurilor de brad proaspăt, luminițele, jocul fulgilor de nea, clinchetul clopoțeilor și sunetul minunatelor colinde închinate Nașterii Domnului, glasurile zglobii ale copiilor ce se aud din stradă, unde se află derdelușul „principal” și aroma plăcintelor pregătite cu toată dragostea de mama sunt momentele de neprețuit pe care fiecare dintre noi le așteaptă an de an cu mari emoții și entuziasm. Anume aceste clipe ne fac să simțim adevărata valoare a sărbătorilor de iarnă.

În statul California, mai exact în regiunea unde locuiesc, oamenii nu au parte de zăpadă niciodată. Acest lucru pentru mine este cel puțin straniu, eu fiind persoana care m-am obișnuit să văd în fiecare iarnă pe meleagurile natale troiene, viscol și nămeți cât casa. Acum în Sacramento e totul verde, înflorit, e sezonul portocalelor (măcar ceva). Și cu toate astea, văd aici zi de zi tot mai multe căsuțe în straie de sărbătoare, prin magazine spiritul Crăciunului e prezent de mai bine de o lună. Oamenii pe care îi întâlnesc zilnic la serviciu îmi urează tradiționalul: „Merry Christmas”. În galeria ce se află în apropierea locului meu de muncă, Santa Claus își respectă cu strictețe programul sesiunilor foto alături de copiii nerăbdători, care așteaptă zeci de minute în rând pentru a putea sta pe genunchii lui pentru a-și exprima dorințele adunate un an întreg. Vintrinele magazinelor sunt frumos împodobite cu decorațiuni de Crăciun și coruri de copii se aud fredonând refrenurile colindelor ce îți rămân „blocate” în minte pentru că le asociezi cu amintiri fericite și emoții pozitive. Da, e Crăciunul tipic american pe care l-am văzut, deseori, în filmele holywoodiene. Impresionant, frumos, dorit de mulți, dar nu aproape de suflet, pentru că o mare parte din el e acolo, ACASĂ.

Așadar, de sărbători, lăsați-vă cuprinși de feeria vremurilor de Crăciun. Iubiți, iertați, oferiți, prețuiți fiecare clipă din viața voastră și credeți în minuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.