2Astăzi scriem pentru reprezentantele sexului frumos. Și nu, nu pentru că am fi feminiști, nu pentru că e vreo sărbătoare dedicată femeii, ci pentru că în lumea în care trăim există femei puternice care ar putea să ridice imperii, care au construit afaceri de succes sau care oferă sfaturi nemaipomenite în materie de business. Așadar, în acest articol vom prezenta o listă de cărți despre business pe care orice femeie ar trebui să le citească.

how-to-have-a-good-day

How to Have a Good Day de Caroline Webb

Este foarte corect faptul că ne petrecem viața după cum ne petrecem zilele, iar în această carte Caroline Webb ne face o mare favoare, oferindu-ne câteva sfaturi mici cu ajutorul cărora comportamentul nostru zilnic ar avea un mare impact asupra vieții noastre. Autoarea se bazează pe studii psihologice pentru a explica și testa propriile sugestii. Pe parcursul cărții veți fi uimite de felul în care o asemenea idee astractă poate fi adusă la o știință aplicabilă.

nice-girls-dont-get

 

Nice Girls Don’t Get the Corner Office de Lois P. Frankel

Dacă aveți cumva impresia că evitând politica de birou și cerând mereu permisiunea pentru a prelua proiecte noi este o metodă bună prin care să progresați la muncă, greșiți. În această carte Dr. Frankel ne demonstrează contrariul și ne explică un set distinct de 130 de exemple de comportament pe care le adoptăm în adolescență și nu numai, dar care ne sabotează eforturile în cariera de adulți. Cel mai probabil veți fi nevoite să vă înarmați cu un marker și cu mult entuziasm, pentru că această lectură ușoară ajunge să fie o adevărată foaie de parcurs pentru autoevaluarea și autodezvoltarea eficientă.

the-go-giver

The Go-Giver: A Little Story About a Powerful Business Idea de Bob Burg și John David Mann

Această carte prezintă, din perspectiva unei parabole moderne, pricipiul „oferă și ți se va da”. Personajul principal pe nume Joe este concentrat pe încheierea unei vânzări, însă cu ajutorul unui mentor intră în contact cu alți oameni de succes. Aceștia îl învață pe Joe despre valoare, recompensă, influență, autenticitate și receptivitate, dar și cât de mult pot contribui acestea la propriul său succes. Cartea este un memento despre cât de important este să punem nevoile altora pe primul loc și de cât mult ne poate fi influențată viața profesională de acest aspect.

thinking-fast-slow

Thinking Fast and Slow de Daniel Kahneman

Thinking Fast and Slow are drept subiect felul în care gândim și felul în care luăm decizii. Autorul explorează cele două sisteme ale minții noastre: primul este cel rapid, intuitiv și emoțional, iar cel de-al doilea este cel deliberat, logic și încet. Odată ce veți citi această carte, veți înțelege mai ușor propriile prejudecăți, dar și vă veți regăsi mai des gândidu-vă la felul în care gândiți.

GRIT

GRIT: The Power of Passion and Perseverance de Angela Duckworth

În acest caz titlul vorbește de la sine. Așadar, vorbim despre o carte care explorează felul în care pasiunea și persistența vă pot ajuta să atingeți succesul, demonstrând că nu doar inteligența este cheia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.